Gimtajam kraštui – 100 gintarinių segių

 Gimtajam kraštui – 100 gintarinių segių

Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centras Arnetų name sulaukė išskirtinės dovanos. Iš Kėdainių kilusi tradicinių amatų meistrė Virginija Kelmickienė artėjant valstybės šimtmečiui gimtojo krašto muziejui nutarė padovanoti dalį savo gausios gintarinių segių kolekcijos. Menininkė atrinko 100 gražiausiais gintaro grynuoliais inkrustuotų segių ir jas sukomponavusi įteikė mūsų miesto amatų centrui.

Gintaro meistrė visada palaikė ir iki šiol palaiko artimą ryšį su gimtuoju Kėdainių kraštu bei jo žmonėmis, todėl dovanos idėja miestui jos mintyse sklandė jau senokai.

[#gallery=1238#]

„Dovanos Kėdainiams idėją puoselėjau visada, tačiau mintis apie seges atsirado gana spontaniškai. Gintarus dirbu jau beveik keturiasdešimt metų ir pastebėjau, kad seges Lietuvos moterys tikrai mėgsta, jas noriai nešioja. Taip pat turėjau sukaupusi nemenką tokių segių kolekciją. Tad pamaniau, kad artėjant tokiai išskirtinei progai – Lietuvos šimtmečiui, būtų smagu kažką padovanoti savo gimtajam kraštui, su kuriuo, nors čia negyvenu jau daugybę metų, mane sieja labai tamprus ryšys.

Tikrai gana dažnai lankausi Kėdainiuose, čia gyvena mano mama, kol amžiną atilsį tėtis buvo gyvas mėgdavome man atvykus kartu pasivaikščioti po Kėdainius ir kaskart jis vis kokią istoriją, kas kur gyveno ar buvo papasakodavo. Džiaugėsi jis miesto muziejumi ir jo žmonių nuveiktais darbais kraštui, tad kai ruošiau dovaną, žinojau, kam ją įteiksiu.

Segės nėra naujos, kiekviena jų turi jas nešiojusių žmonių šilumos. Taip pat ne visos jos yra mano kūrybos. Kai kurios jų yra nupirktos, išmainytos ar gautos dovanų. Tikiuosi, kad ši dovana gražiai įsilies į daugybę krašte vykstančių valstybės šimtmečiui paminėti skirtų iniciatyvų“, – sako tradicinių amatų meistrė V. Kelmickienė.  

 

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video