Lengvaatletis iš Kėdainių viliasi prasibrauti į Europos čempionatą

 Lengvaatletis iš Kėdainių viliasi prasibrauti į Europos čempionatą

Į Vilniaus miesto sporto centro lengvosios atletikos suaugusiųjų taurės varžybas susirinko apie 180 sportininkų iš sostinės, Kauno ir Švenčionių. Tarp sportininkų – ir į Europos lengvosios atletikos čempionatą siekiantis prasibrauti buvęs Šėtos gimnazijos auklėtinis Adrijus Glebauskas.

[quote author=“A. Glebauskas“]Normatyvas kažkam yra laimėjimas, o mano tikslas per čempionatą, jeigu jame tik dalyvausiu, kovoti dėl kuo aukštos vietos.[/quote]

Jėgas Vilniuje bandė ir Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatai. Kovas stebėjusi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) viceprezidentė Nijolė Medvedeva neslėpė, kad sportininkai jau pasiilgo varžybų.

A. Glebauskas išsiskyrė būtent šuolių į aukštį varžybose. 2 m 2 cm ūgio, iš Kėdainių krašto kilęs sportininkas pirmu bandymu įveikė 2 m 8 cm, antru – 2 m 18 ir bandė peršokti 2 m 24 cm bei pagerinti savo asmeninį rekordą (2 m 23 cm), pasiektą praėjusių metų vasarą per Universiadą Taivane, kur užėmė penktąją vietą.

Tačiau Vilniuje visi trys A. Glebausko bandymai buvo nesėkmingi, nors pirmieji du šuoliai ir buvo viltingi.

Šią žiemą trenerių Audros Gavelytės ir Algio Baranausko auklėtinis norėtų peršokti 2 m 26 cm ir įvykdyti Europos vasaros čempionato Berlyne normatyvą.

„Tai – mano pagrindinis šios žiemos tikslas. Manau, kad tiek esu pajėgus peršokti. Normatyvas kažkam yra laimėjimas, o mano tikslas per čempionatą, jeigu jame tik dalyvausiu, kovoti dėl kuo aukštos vietos“, – sako 23-ejų A. Glebauskas.

Vaikinas baigė Šėtos gimnaziją. Šokinėti į aukštį pradėjo šeštoje klasėje.  Adrijus turėjo puikų mokytoją ir trenerį Vladą Kiaulakį. Mėgėjiškai jaunasis sportininkas žaidė ir krepšinį.

 V.Glebauskas Vytojo Didžiojo universitete baigė bakalauro studijas, kur gilinosi energijos technologijų srityje, o dabar Lietuvos sporto universiteto magistrantūroje studijuoja treniravimosi sistemas, ketina tapti treneriu.

 Sausio 20 d. jis planuoja dalyvauti tarptautinėse varžybose Čekijoje.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video