Medikų mitingas – jau šį ketvirtadienį

 Medikų mitingas – jau šį ketvirtadienį

Neapsikentę dešimtmečius trunkančio valdžios ignoravimo, vis didinamo darbo krūvio ir šykštaus atlyginimo už nepaprastai sunkų ir svarbų darbą, sukilo Lietuvos medikai. Jie jau šį ketvirtadienį Viliuje rinksis į mitingą simboliniu pavadinimu „Paskutinių medikų žygis į oro uostą“. Mitinge ketina dalyvauti ir būrelis medikų ir slaugytojų iš Kėdainių. Jiems reikalingas kiekvieno žmogaus palaikymas.

„Mes – likę Lietuvos gydytojai rezidentai, slaugytojos ir slaugytojai, gydytojos ir gydytojai – būsimi Norvegijos, Švedijos, Vokietijos ir kitų šalių medicinos personalas, sausio 4 dieną, nuo 10 valandos rinksimės Katedros aikštėje paskutiniam žygiui į oro uostą. Pakeliui užsuksime į Vinco Kudirkos aikštę, prie kurio lauks autobusai į oro uostą.

Keli šimtai paskutinių iškeliaujančių medikų tikrai neatkreips Seimo ir Vyriausybės dėmesio. Bet jei ateisite ir Jūs, mūsų pacientai, galbūt pavyks parodyti, kad medikų emigracijos klausimas rūpi ne tik patiems medikams.

Mes kasdien gydome Jus, Jūsų vaikus, tėvus ir senelius. Šį kartą, vieną kartą, mums reikia Jūsų palaikymo. Ateikite pasimatyti paskutinį kartą, palydėkite mus į oro uostą.

Mes norime likti Lietuvoje ir toliau Jums padėti, bet mums reikia jūsų palaikymo. Ateikite į išleistuves.

Taip, žygiuodami galėsite ir pasitarti dėl sveikatos, atsakysime į klausimus“, – rašoma kreipimesi į gyventojus.

Mitingą organizuoja aktyvių Vilniaus Universiteto Medicinos fakulteto rezidentų grupė bei Lietuvos Medikų Sąjūdis. Mitingo idėją palaiko ir padeda: VU SA MF Rezidentų Taryba, LSMU Studentų atstovybės Rezidentų taryba, Jaunųjų gydytojų asociacija, Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga, Jaunųjų psichiatrų asociacija, Lietuvos medicinos studentų asociacija.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video