Nuo kitų metų – apribojimai perkantiems alkoholį

 Nuo kitų metų – apribojimai perkantiems alkoholį

2018 metai atneš nemažai pokyčių. Vienas labiausiai eskaluojamų klausimų paskutiniu metu – alkoholio vartojimas ir prekyba juo. Nuo kitų metų pradžios mūsų laukia nemažas pluoštas pokyčių, susijusių su stipriaisiais gėrimais.

Kinta laikas

Lig šiol alkoholinių gėrimų būdavo galima įsigyti nuo pat ankstyvo ryto iki 22 valandos vakaro. Nuo kitų metų prekybos laikas gerokai sutrumpės – nuo pirmadienio iki šeštadienio įsigyti stipriųjų gėrimų bus galima nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro. Tuo tarpu sekmadieniais – nuo 10 val. ryto iki 15 popiet. Tiesa, kavinėse, restoranuose šie apribojimai netaikomi, tik, kaip ir dabar, įsigyto alkoholinio gėrimo nebus galima neštis į lauką.

Amžiaus cenzas

Nuo sausio 1-osios pirkti alkoholį galės tik vyresni nei 20 metų amžiaus asmenys. Iš visų, kurie yra jaunesni nei 25 metų, privaloma prašyti asmens dokumento.

Maža to, privalu užtikrinti, kad viešojo maitinimo įstaigose (kavinėse, restoranuose) alkoholio nevartotų jaunesni, kaip 20 metų asmenys.

Feisbukas – be alkoholio

Dar vienas svarbus pokytis – bet kokia alkoholio reklama nuo kitų metų bus draudžiama. Taigi ne tik televizijoje, bet ir internetu naršydami turėtumėte nebematyti iššokančių reklaminių langų, kuriuose reklamuojamas alkoholis. Be to, alkoholiu prekiaujančios įmonės ar gamintojai savo socialinio tinklo paskyroje… nebegalės reklamuoti savo produkcijos, mat socialinis tinklas nėra laikomas įmonės interneto svetaine.

Taip pat alkoholio reklama bus laikomi marškinėliai, krepšiai, kepuraitės, tušinukai ir panašūs daiktai, ant kurių puikuosis alkoholio gamintojų vardas. Taigi visa tai – taip pat bus draudžiama.

Tiesa, paprastas žmogus, įsikėlęs nuotrauką su kažkokiu alkoholiniu gėrimu, sankcijų nesusilauks.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video