Kėdainių „Nevėžis“ parklupdė „Lietuvos rytą“

 Kėdainių „Nevėžis“ parklupdė  „Lietuvos rytą“

Kėdainių „Nevėžis“ šįvakar iškovojo antrąją pergalę šiame Lietuvos krepšinio lygos sezone. Savų sirgalių akivaizdoje permainingose rungtynėse „Nevėžis“ (2/4) patiesė vieną „Betsafe-LKL“ grandų – Vilniaus „Lietuvos rytą“ (6/3) – ir šventė įspūdingą pergalę rezultatu 76:73 (24:24, 16:23, 18:15, 18:11).

[quote author=“R. Kurtinaitis“]Man nerimą kelia tyčinės techninės pražangos. Net nesuprantu… kaip vaikų darželis.[/quote]

12:0. Ketvirtajame kėlinyje svečiai iš sostinės pirmavo užtikrinai – 70:62, tačiau čia pat „Nevėžis“, surengęs tikrą krepšinio šou, spurtavo ir keturių minučių atkarpą laimėjo 12:0 (74:70).

Rungtynių pabaigoje „Lietuvos rytas“ dar bandė kabintis į sprunkantį „Nevėžį“. Vilniečių komandos legionierius Loukas Mavrokefalidis pataikė tritaškį metimą (74:73).

Vis tik du baudos metimus jau kitos atakos metu realizavęs „Nevėžio“ amerikietis Malcolmas Grantas sukrovė aikštės šeimininkams saugų pranašumą (76:73), o per likusias paskutines ketvirtojo kėlinio sekundes vilniečiai rezultatyvios atakos suregzti nebesugebėjo.

Šešeri metai. Tai – toli gražu ne pirmasis kartas, kuomet Kėdainių „Nevėžis“ švenčia pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Paskutinįjį kartą kėdainiečiai pergalę prieš sostinės ekipą, Vilniuje iškovojo prieš šešerius metus, 2011-2012 metų Lietuvos krepšinio lygos sezone.

Tąkart „nevėžiečiai“ buvo pranašesni dviem taškais – 86:84.

[quote author=“R. Cvirka“]Vyrai pajautė žaidimą. Sakiau jiems, jog, jeigu atsiliekame, nereikia supanikuoti.[/quote]

Permainingos. Pirmaujanti komanda šiame mače keitėsi 28 kartus. 8 kartus rezultatas buvo lygus. Vilniaus „Lietuvos rytas“ šįvakar priekyje buvo didžiąją mačo dalį – daugiau nei 30 minučių.

Vienženklis. Nė vienos komandos pranašumas nebuvo pasiekęs dviženklio skaičiaus. Daugiausia „Lietuvos rytas“ pirmavo aštuoniais (62:54), „Nevėžis“ – keturiais taškais (28:24).

Kurtinaitis neslėpė nusivylimo. „Sakyčiau, kad turėjome problemų gynyboje. Esu labai nusivylęs kai kuriais žaidėjais. Tais, kurie neįvertino Kėdainių „Nevėžio“, nors ir buvo kalbama, kad, nežiūrint į tai, kokioje pozicijoje šiuo metu turnyrinėje lygos lentelėje ši komanda yra, ji – labai pavojinga. Dėl to ir nudegėme. Žinome, kad Kėdainių ekipos naudojamas ginklas yra tritaškiai metimai. Tai – pataikanti komanda. Norėjome sustabdyti, bet nepavyko, – po rungtynių Kėdainių arenoje konstatavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis. – Vakar treniruotės metu netekome labai svarbaus komandos žaidėjo Traviso Petersono. Matyt, šios skylės mes šįvakar negalėjome užkišti. Be kita to, šįvakar norėjome spręsti kitus uždavinius. Norėjome, kad Chrisas Krameris pažaistų daugiau, nes jis grįžo po traumos. Žaidė kaip galėjo, jokių nusiskundimų neturiu. Aišku, gal pataikymo procentas ir nėra geras, bet po tokios pertraukos ir nėra lengva grįžti. Chrisui turėčiau mažiausiai pretenzijų, bet, kaip jau minėjau, kai kuriems žaidėjams turiu daug klausimų.“

Techninės. Šiame mače Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai „užsidirbo“ vieną nesportine ir dvi technines pražangas. „Man nerimą kelia tyčinės techninės pražangos. Net nesuprantu… kaip vaikų darželis. Tokie žaidėjai, kaip Artūras Jomantas ir Rokas Giedraitis supranta, apie ką eina kalba. Neturi būti tokių dalykų, – auklėtiniais stebėjosi R. Kurtinaitis. – Nėra gerai, kad šios mažos bėdos sprendžia rezultatą, bet mes lygiai taip pat „sudegėme“ rungtyniaudami Krasnodaro „Lokomotiv“ su trimis nesportinėmis pražangomis. Šįvakar lygiai taip pat – su „Nevėžiu“ – su viena nesportine ir dviem techninėmis pražangomis. Matėme, kuo baigėsi mūsų nesportine pražanga. Tritaškiu. Ne pirmose rungtynėse negalime išsaugoti rezultato, nors esame atsiplėšę. Ko gero, per anksti atsipalaiduojame ir blogai sužaidžiame rungtynių pabaigose.“

[quote author=“Aut. past“]Kėdainių „Nevėžis“ šįvakar laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (38 prieš 32).[/quote]

Laisvi – meskite drąsiai. „Visų pirma, norėčiau pasveikinti savo komandą su gera, svarbia pergale ir geru žaidimu. Laimėjome, nes šiandien gerai kovojom dėl atšokusių kamuolių, o šią kovą neretai pralaimim. Šiandien to nebuvo. Laikėmės disciplinos. Tiek puolime, tiek gynyboje, – po antrosios Kėdainių „Nevėžio“ pergalės „Betsafe-LKL“ čempionate kalbėjo ekipos strategas Ramūnas Cvirka. – Norisi pasidžiaugti išties neblogu „Nevėžio“ puolimu. Tikslą šįvakar pasiekė 9 iš 19 tritaškių. Turime iš perimetro įmetančių žmonių, yra jiems skirti deriniai. Visada sakau: „Esate laisvi – turite drąsiai mesti“. Įsimetėme savo metimus.“

Nepaleido. „Vyrai pajautė žaidimą. Sakiau jiems, jog, jeigu atsiliekame, nereikia supanikuoti. Būna, kuomet žaidi su stipresne komanda, varžovai pajunta „kraują“ ir „pabėga“ tolyn. Atsilikinėji septyniais taškais, paskui žiūri, kad jau dvidešimčia… Ir rungtynės baigiasi. Šiandien taip nebuvo. Atlaikėm atsilikimą, neleidom „Lietuvos rytui“ „pabėgti“, pavyko pavyti, persverti, o rungtynių pabaigoje pasiseka tam, kuris geriau išpildo sumanymus aikštėje, kuris pataiko“, – paklaustas, kaip šiame mače pavyko išlaikyti vienženklį deficitą ir neleisti varžovams „pabėgti“ toliau, sakė R. Cvirka.

Rezultatyviausi. Kėdainių „Nevėžis“: Valerijus Lichodejus 20 (5/5 baud. met., 7 atk. kam.), Malcolmas Grantas 15, Jamesas Woodardas 11, Rihards Kuksiks 10.

Vilniaus „Lietuvos rytas“: Robertas Carteris 14, Rokas Giedraitis 11 (7 atk. kam.), Loukas Mavrokefalidis ir Artūras Jomantas – po 10.

Atvyksta… meškos. Kitas rungtynes reprezentacinė Kėdainių krepšinio ekipa žais trečiadienį, lapkričio 1 dieną, 18 valandą. Į Kėdainių areną atvyksta Orhuso „Bakken Bears“ (1/1). Tai bus trečiosios Kėdainių „Nevėžio“ (1/1) rungtynės FIBA Europos taurės B grupėje.

Primename, kad savo sąskaitoje Kėdainių ekipa turi vieną pergalę (84:83, prieš Saratovo „Avtodor“) ir vieną pralaimėjimą (83:88, prieš Lisabonos „Benfica“).

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video