Kėdainiuose – pirmoji gatvės bibliotekėlė

 Kėdainiuose – pirmoji gatvės bibliotekėlė

Visame pasaulyje pastaruoju metu populiari knygų mainų iniciatyva „Little free library“, kurios tikslas – keistis knygomis, bus vykdoma ir Kėdainiuose.

Įvairiose šalyse jau yra registruota per 50 tūkstančius tokių po atviru dangumi veikiančių ir viešosiose erdvėse žmones suburiančių mažųjų bibliotekėlių. Lietuvoje ši graži iniciatyva gyvuoja jau 5-eri metai ir vos ne visuose miestuose ir miesteliuose tokios bibliotekėlės veikia. 

Kėdainių kultūros centro ir teatro studijos „Polėkis“ (vadovė Genovaitė Šaučiūnienė) iniciatyva, pirmoji Kėdainiuose gatvės bibliotekėlė bus atidaryta per Kėdainių miesto šventę „Lietuvos vidury“ Gegučių parke. Vėliau tokios bibliotekėlės turėtų atsirasti ir Knypavos Aikštėje, Ramybės skvere, miesto parke ir kitose pamėgtose miesto erdvėse.

Tikimės, kad kėdainiečiai palaikys šią iniciatyvą ir padovanos po knygą būsimoms gatvės bibliotekėlėms. Knygos bus priimamos Kėdainių miesto šventės metu rugsėjo 9 d. nuo 10 iki 14 val. „Geros nuotaikos kieme“ (VšĮ „Laiptai į Viltį“ kiemelyje).

Pirmosios Kėdainiuose gatvės bibliotekėlės atidarymas rugsėjo 9 d. 16.30 val. Gegučių parke.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video