Apie naująjį LR Darbo kodeksą – seminaras Dotnuvoje

 Apie naująjį LR Darbo kodeksą – seminaras Dotnuvoje

Nenuostabu, kad priėmus naująjį LR Darbo kodeksą, daugeliui kyla daugybė klausimų. Nepaisant to, kad apie pagrindinius ir daugiausiai diskusijų keliančius pokyčius informuoja žiniasklaida, kai kurie reikšmingi pokyčiai gali taip ir likti neišgirsti.

Seminarą vedė konsultacijų kompanijos UAB „SDG“ teisės departamento direktorė Evelina JasaitėNe paslaptis, kad norint tokio masto teisinį dokumentą išanalizuoti ir naujus pokyčius bei esminius skirtumus suprasti reikėtų daugybės laiko. Dėl to kur kas paprasčiau ir lengviau yra tada, kai apie pokyčius informuoja specialistas.

Būtent taip nusprendė ir Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija, kuri savo nariams suorganizavo seminarą Dotnuvoje, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos patalpose.

Seminaras „Naujojo darbo kodekso apžvalga“ supažindino asociacijos narius su svarbiausiais pokyčiais ir jų taikymu praktikoje.

Seminaro metu dalyviams buvo pateikta informacija, ką daryti su darbo sutartimis, kurios sudarytos iki naujo darbo kodekso įsigaliojimo, kaip perskaičiuoti ir toliau skaičiuoti atostogas, kokius dokumentus reikia pasiruošti ar peržiūrėti ir ką juose numatyti.

Taip pat buvo aktualu sužinoti kokie darbo santykių nutraukimo būdai, įspėjimo terminai, išeitinių išmokų dydžiai.

Ypač daug diskusijų sukėlė žinia, kad nuo liepos 1 d. yra įsteigtas ilgalaikio išmokų fondas, iš kurio atleistiems darbuotojams papildomai bus išmokamos išeitinės išmokos teisės aktų nustatyta tvarka, jei darbo sutartis bus nutraukta darbdavio iniciatyva be darbuotojo kaltės.

Be minėtų temų, daug dėmesio buvo skiriama finansiniams klausimams, tokiems kaip darbo užmokesčio, atostoginių mokėjimo tvarka, komandiruotės, apmokėjimai vadovams ir vadovaujantiems darbuotojams, prastovos laiko skaičiavimas ir pan.

Seminarą vedė konsultacijų kompanijos UAB „SDG“ teisės departamento direktorė Evelina Jasaitė.

 

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video