Kėdainių pareigūnų pora užtraukė gėdą visai šalies policijai

 Kėdainių pareigūnų pora užtraukė gėdą visai šalies policijai

Ketvirtadienį Seimo posėdžių salėje į parlamentarų klausimus atsakinėjant ministrų kabineto nariams prisimintas ir gėdingas Kėdainių policijos pareigūno Luko Tamošaičio poelgis. Dotnuvos miestelyje sukėlęs eismo įvykį, kartu su kolege šis pareigūnas paspruko likimo valiai palikęs avarijos metu sužalotą moterį. Kėdainiuose išrinktas parlamentaras Darius Kaminskas Vyriausybės valandos metu akcentavo, jog ši  gėdinga istorija, kai pasprukusius kolegas nuo atsakomybės galimai gelbėjo kiti vietos pareigūnai, pašiurpino žmones.

„Visoje šalyje garsiai nuskambėjo dar viena Kėdainių istorija, kai prieš keliolika dienų, Dotnuvoje, eismo įvykyje, kurį sukėlusi galimai neblaivi pareigūnų pora pabėgo iš įvykio vietos, palikusi sužalotą, be sąmonės moterį.  O kai kurie kolegos policininkai galimai dar bandė „dangstyti“, nes yra žinoma, jog buvo surastas „pakaitinis“ žmogelis, tiesiog kaltei prisiimti. Neabejotina, kad tokie pareigūnų veiksmai diskredituoja policiją ir visą valstybės teisėsaugą, nes mano krašto žmonės tiesiog šokiruoti dėl tokių policijos veiksmų“, – Seime kalbėjo D. Kaminskas.

Parlamentaras D. Kaminskas domėjosi, kas prisiims atsakomybę už gėdingą Kėdainių policininko poelgį. / BNS nuotr.

Dėl Kėdainių policijos pareigūnų veiksmų teko aiškintis pačiam vidaus reikalų ministro Eimučiui Misiūnui, kuriam parlamentaras adresavo klausimus.

„Norėčiau paklausti, kokių veiksmų jūs, kaip ministras, ketinate imtis, kad tokios istorijos nesikartotų ne tik Kėdainiuose, bet ir visoje šalyje? Kokias spragas įžvelgiate teisėsaugoje, kad sudaromos prielaidos tokiems beprecedenčiams įvykiams? Kas, jūsų manymu, turėtų prisiimti atsakomybę?“, – vidaus reikalų ministro teiravosi Seimo narys.

Vidaus reikalų ministras E. Misiūnas tikino, jog situacija šalies policijoje nėra itin bloga, minėjo esant teigiamų poslinkių. Jo nuomone, gėdingas įvykis Kėdainiuose – tik vieno ar kelių pareigūnų, bet ne visos policijos problema.

„Policijos sistemoje jau padaryta nemažai pokyčių, kad tokie įvykiai nepasikartotų. Vienas iš stiprių pokyčių – stipri Imuniteto tarnyba policijoje. Taip pat stiprinama korupcijos prevencija, taip pat – pareigūnų teisinė sąmonė, atsakingumo jausmas.

Šis įvykis, kurį jūs pasakėte, tikrai neapibūdina visos policijos sistemos. Tai galbūt vieno arba kelių pareigūnų problema, kuri yra sprendžiama. Tikrai tyrimas yra atliekamas, situacija žinoma ir bus tikrai principingai įvertinta. Dėl to kaltinti visą sistemą, kad ji yra tokia bloga – tikrai nematyčiau pagrindo. O kas yra daroma – pareigūnai šviečiami,  jiems aiškinama, jog būti policijos pareigūnu yra garbė, tai yra tarnavimas valstybei, žmonėms. Mano giliu įsitikinimu, pareigūnų veikla, jų profesionalumas kyla, auga, didėja. Planuose yra numatyta ir pareigūnų darbo užmokesčio kėlimas, tad manau, jog į tarnybą ateis vis geresni, sąžiningesni žmonės ir ši problema išsispręs“, – sakė vidaus reikalų ministras E. Misiūnas.

Netrukus po Vyriausybės valandos buvo oficialiai praneštas, jog 24 metų Lukas Tamošaitis atleidžiamas iš tarnybos policijoje. Lig šiol jis buvo tik laikinai nušalintas nuo pareigų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video