Kėdainių policininkas prisipažino sukėlęs avariją, sužalojęs moterį ir pabėgęs (fotogalerija)

 Kėdainių policininkas prisipažino sukėlęs avariją, sužalojęs moterį ir pabėgęs (fotogalerija)

Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus postinis L. T. (gim. 1993 m.) prisipažino sukėlęs eismo įvykį ir iš jo pasišalinęs. Vadovybės sprendimu jis nušalintas nuo tarnybos, pradėtas tyrimas dėl jo kolegų, kitų Kėdainių policininkų, veiksmų. Aiškinamasi, ar jie avariją sukėlusiam kolegai nebandė padėti išvengti atsakomybės, kaltę prisiimant kitam asmeniui. Taip pat tiriama, ar avariją sukėlęs Kėdainių policininkas L.T. prie vairo sėdo blaivus.

Antradienį, 18 val. 46 min. buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Dotnuvos miestelyje, Tilto gatvėje susidūrė automobiliai „Opel Corsa“ ir „Audi A5“. 24 metų „Opel Corsa“ vairuotoja dėl patirtų sužalojimųAvarijos liudininkai neliko abejingi, pranešė matę, kaip pasišalino ją sukėlęs policijos pareigūnas. /  Kauno apskrities VPK nuotr. buvo pristatyta į gydymo įstaigą, „Audi A5“ vairavęs asmuo pasišalino iš įvykio vietos.

Pirminiais duomenimis, abu automobiliai važiavo Akademijos miestelio link. Netikėtai „Audi“ rėžėsi į ta pačia kryptimi vykusio „Opel“ markės automobilio, kurį vairavo nukentėjusi moteris, galą.  Moters vairuojamas automobilis trenkėsi į medžius, vėliau vertėsi. Sužeistai jaunai vairuotojai pirmąją pagalbą suteikė netoli avarijos vietos gyvenanti medikė.

Netrukus į įvykio vietą atskubėjo Dotnuvos ugniagesių komanda.  Jie padėjo suteikti pirmąją pagalbą bei iškelti moterį iš metalo krūva virtusio automobilio. Atvyko ir Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai, du policijos pareigūnų ekipažai. Buvo visiškai sustabdytas eismas. Susidarė didžiulės automobilių spūstys.

Pareigūnams aiškinantis aplinkybes, nustatyta, jog „Audi A5“ priklauso Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnui. Nors alkotesteriu jam buvo nustatytas 0,00 prom. girtumas, tačiau paimtas kraujo mėginys tyrimui.

Vyras pradžioje melavo bei nurodė, jog automobilį davė tėvui, o šis paskolino pažįstamam asmeniui, kuris ir galėjo vairuoti bei sukelti avariją. Kėdainių policininkai, remdamiesi kolegos parodymais, tuomet sulaikė neblaivų vyrą (gim. 1964 m.). Alkotesteriu jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,24 promilės, taip pat paimtas kraujo mėginys tyrimui. Kaip paaiškėjo dabar – šis vyras melagingai pripažino vairavęs policininko automobilį.

Iš karto po nelaimės Dotnuvoje netruko pasklisti kalbos, jog tikrasis avarijos kaltininkas – policijos pareigūnas L.T., kuriam ir priklauso automobilis „Audi A5“. Esą žmonės matė, kaip jis kartu mažiausiai dar vienu asmeniu bėgo iš avarijos vietos, likimo valiai palikę nelaimės metu sužeistą „Opel Corsa“ vairavusią jauną moterį.Vairuodamas nuosavą automobilį policininkas sukėlė avariją, kurios metu sužalota moteris ir pabėgo. / Kauno apskrities VPK nuotr.

Ši informacija netruko pasiekti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovus.

„Pareigūnams ėmusis neatidėliotinų veiksmų ir priemonių, siekiant išsiaiškinti, kas iš tiesų eismo įvykio metu vairavo automobilį „Audi A5“, ir surinkus papildomus duomenis, Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK Reagavimo skyriaus postinis pripažino vairavęs transporto priemonę ir, įvykus eismo įvykiui, iš jo pasišalinęs“, – skelbiama trečiadienio vakarą išplatintame Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime spaudai.

Tyrimą dėl eismo įvykio toliau tęsia Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai. Taip pat tęsiamas ir aplinkybių patikslinimas, ar į įvykio vietą atvykę Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai atliko visus būtinus pirminius veiksmus, siekiant išaiškinti eismo įvykį.

„Pareigūnai dėkoja gyventojams, kurie neliko abejingi – pranešė ir informavo apie galimai iš eismo įvykio pasišalinusį policijos pareigūną“, – skelbiama išplatintame pranešime.

Kauno apskrities VPK vadovybė akcentuoja, kad neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami ir vertinami principingai: „Šis jaunas pareigūnas, dirbantis mažiau nei 3 metus, nušalinamas nuo tarnybos“.

[#gallery=823#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video