Jaunųjų krepšininkų debiutas: suklupo kovoje dėl bronzos (foto)

 Jaunųjų krepšininkų debiutas: suklupo kovoje dėl bronzos (foto)

Dvi dienas – antradienį ir trečiadienį – Kėdainių arenoje vyko 2007 m. gimusių berniukų krepšinio turnyras „Pikenroll cup – 2017“. Jėgas jame išbandė šešios komandos, o tarp jų – ir Kėdainių SC-„Pikenrolo“ auklėtiniai.  

[quote author=“S. Gaurilčikas“]Dabar kėdainiečiai – perimetro krepšininkai, judrūs, galintys veržtis ir mesti.[/quote]

Pirmasis išbandymas nenuvylė

Dalis jaunųjų kėdainiečių krepšinį žaidžia jau trečius metus, o kai kurie, prisijungę kiek vėliau, dar tik pradeda žengti pirmuosius tvirtesnius žingsnius ant parketo.

Kaip ne kaip, jėgas Kėdainių SC-„Pikenrolo“ krepšininkai iki tol išbandę buvo tik trijuose mačuose, o šis turnyras jiems apskritai pirmasis. Tad per dvi dienas sužaistos penkerios rungtynės jaunėliams tapo nemenku iššūkiu.

Tačiau pirmasis blynas neprisvilo – iškovoję dvi pergales ir du kartus pralaimėję, sporto centro berniukai paskutinėse, penktosiose turnyro varžybose ginklus su varžovais surėmė dėl trečiosios vietos. Deja, rezultatu 39:23 šįvakar stipresni buvo Š. Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtiniai.

„Mano nuomone, turnyras pavyko puikiai. Visi vaikai gavo pasižaisti. Pirmosiose rungtynėse labai jaudinomės, trisdešimt kartų prametėme iš po krepšio. Antrosiose pergalę šventėme dideliu taškų skirtumu – 73:26, jau netgi sakiau vaikams, kad atsipalaiduotų, nebespaustų varžovų, daviau pailsėti lyderiams, – šypteli Kėdainių SC-„Pikenrolo“ berniukų treneris Saulius Gaurilčikas. – Kovoje dėl trečiosios vietos, matyt, pritrūkome jėgų, bet vaikai labai labai norėjo iškovoti trečiąją vietą.“

Auklėtinio ir trenerio akistata

Tiesa, kovoje dėl trečiosios vietos taurės susigrūmė du kėdainiečiai treneriai – S. Gaurilčikas bei iš Kėdainių kilęs, šiuo metu Vilniuje gyvenantis ir Š. Marčiulionio krepšinio akademijoje vaikų treneriu dirbantis Tomas Tarasevičius.

„Tomas – buvęs mano auklėtinis, treniravęsis kartu su Pauliumi Petrilevičiumi. Jis sėkmingai dirba treneriu. Bendraujame, susiskambiname“, – pasakojo S. Gaurilčikas.

[quote author=“S. Gaurilčikas“]Vilniečiai, kauniečiai renkasi geriausius duomenis turinčius žaidėjus. Komplektuodami vaikų komandas, pirmiausia pasiima tuos, su kuriais, mato, kad jau šiandien galima ką nors išlošti.[/quote]

Ant parketo – ir Lavrinovičiukai

Įdomu tai, kad Kėdainių arenoje vykusiame berniukų krepšinio turnyre rungtyniavo ir trys jaunieji Lavrinovičiukai – Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkų Darjušo ir Kšištofo sūnūs. Vienas jų – kėdainiečių varžovas paskutinėse turnyro rungtynėse.

„Matosi, kad berniukai turi kažką, paveldėto iš tėvelių. Arba šiek tiek veido bruožų, arba laikyseną, arba manieras“, – paklaustas, ar jaunieji Lavrinovičiai nors kiek primena Lietuvos krepšinio legendas,  pastebi S. Gaurilčikas.

Vilniečiai ir kauniečiai – aukštesni

Turnyro metu pasimatė nors ir nedidelis, tačiau pastebimas kėdainiečių bei svečių iš Vilniaus bei laikinosios sostinės ūgių skirtumas. „Šiai dienai ūgio deficitas yra, bet ateityje jo turėtų nebelikti. Kelių vaikų mamos yra mano ūgio, o tėčiai – po 190 cm. Bent jau trys, keturi žaidėjai užaugs tikrai aukšti. Dabar kėdainiečiai – perimetro krepšininkai, judrūs, galintys veržtis ir mesti“, – sakė kėdainiečių komandos treneris.

Strategas pridūrė, kad, tuo metu, kai jis 2007 m. gimimo keturiolikos berniukų komandą formavo rinkdamas žaidėjus iš vos 40 norinčiųjų, vilniečiai rinkosi iš 300 kandidatų: „Vilniečiai, kauniečiai renkasi geriausius duomenis turinčius žaidėjus. Komplektuodami vaikų komandas, pirmiausia pasiima tuos, su kuriais, mato, kad jau šiandien galima ką nors išlošti. Vėliau prie jų jungia perspektyviausius – tarkime, savaime aišku, kad brolių Lavrinovičių vaikai turėtų užaugti nemaži.“

[quote author=“S. Gaurilčikas“]Mano nuomone, turnyras pavyko puikiai.[/quote]

Geriausi – sostinės žaidėjai

Pirmąją ir antrąją „Pikenroll cup – 2017“ vietas išsidalino dvi Sostinės krepšinio mokyklos komandos. Penkti liko Kauno KM „Aisčiai“, šešti – Š. Marčiulionio KA antrosios komandos berniukai.

Naudingiausiu Kėdainių komandos žaidėju pripažintas Jokūbas Saudargas.

[#gallery=803#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video