Rajono mokyklos ėmėsi naujos iniciatyvos

 Rajono mokyklos ėmėsi naujos iniciatyvos

Dažnai manoma, kad sveikata – tai vien fizinė kūno būklė. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad emocinė žmogaus būsena ne mažiau svarbi jos dedamoji, taip pat nemenkai įtakojanti ir pastarąją. Dar daugiau – asmens psichinė sveikata svarbi ne tik jam pačiam, bet ir ženkliai veikia aplinkinių gyvenimo kokybę.

[quote author=“L. Adomaitienė“]Labai svarbu suvokti, kad mokyklos paskirtis – ne tik akademinės žinios.[/quote]

Būtent šios organizmo funkcijos gerinimui bei jos pažinimui rajono mokyklose rengiamasi skirti ypatingą dėmesį.

Kėdainių rajono visuomenės sveikatos biuro duomenimis, mūsų rajone visiškai sveiki tėra 35 proc. vaikų. Kasmet vis blogėjantys vaikų sveikatos rodikliai verčia sunerimti. Reaguodamos į tai, su jaunaisiais visuomenės nariais dirbančios rajono ugdymo įstaigos imasi įvairių prevencinių priemonių.

Pagal naująsias Švietimo įstatymo nuostatas  nuo ateinančių mokslo metų į tokias programas mokyklos privalės įtraukti kiekvieną vaiką.

Siekdami į gyvenimą paleisti visapusiškai sveikesnę kartą, pedagogai ypatingą dėmesį skirs ne tik fizinę sveikatą išsaugoti padedančioms programoms – žalingų įpročių prevencijai bei fizinio aktyvumo skatinimui, bet ir socialinių emocinių kompetencijų ugdymui.

Būtent tokių prevencinių programų diegimo mokyklose gerąja patirtimi Juozo Paukštelio progimnazijos inicijuotoje rajoninėje konferencijoje dalinosi kolegos iš įvairių krašto bei šalies institucijų.

„Labai svarbu suvokti, kad mokyklos paskirtis – ne tik akademinės žinios. Vaikai čia turi gauti stiprius socialinio emocinio pažinimo pagrindus, kurie ateityje jiems padėtų tapti puikiais piliečiais, tėvais, kaimynais ir t.t. Yra mokyklų lyderių, kurios socialinių emocinių kompetencijų ugdymo programas diegia jau ne vienerius metus, tad šioje konferencijoje labiau patyrę kolegos mielai dalinosi savo patirtimi. Susitikimo pabaigoje apibendrinę mūsų patirtis pasirašėme rezoliuciją su kuria kreipsimės į rajono merą, Savivaldybės švietimo skyrių prašydami, kad socialinis emocinis saugumas Kėdainių rajono mokyklose taptų prioritetine sritimi“, – emocijų pažinimo svarbą akcentuoja viena iš konferencijos organizatorių J. Paukštelio progimnazijos socialinė pedagogė Lina Adomaitienė.

Anot pašnekovės, rezoliucija siekiama, kad emocinio pažinimo programos būtų vykdomos nuosekliai, jas integruojant į bendrojo ugdymo dalykų pamokas, o taip pat joms skiriant papildomą savaitinę valandą.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video