Du jauni kėdainiečiai pasinaudojo neeiline galimybe

 Du jauni kėdainiečiai pasinaudojo neeiline galimybe

Pajėgiausia šalyje – Lietuvos krepšinio lyga – antrus metus iš eilės organizuoja jaunųjų talentų kalvę – LKL Akademiją. Daugiau nei keturių mėnesių trukmės projekte pageidavimą dalyvauti išreiškė kone du su puse šimto šalies aukštųjų mokyklų sporto vadybos, komunikacijos ir marketingo specialybių studentų. Laimingųjų – tik šešiolika. Tarp jų – ir du kėdainiečiai: Almantas KARPAVIČIUS (21) ir Lukas LYDEKA (24).

[quote author=“A. Karpavičius“]Dirbame su klubais, kurie yra antrojoje LKL turnyro lentelės pusėje. Šie klubai turi problemų su komunikacija, viešinimu, tam paprasčiausiai negali skirti lėšų, neturi žmonių, kurie tuo užsiimtų.[/quote]

Skatino tėtis ir dėstytojai

„Šis lygos projektas startavo praėjusiame sezone. Tada aš apie jį nieko negirdėjau, gal ši žinia nebuvo pakankamai iškomunikuota. O štai šiemet apie tai buvo nemažai skelbiama „Facebook“ socialiniame tinkle. Išbandyti laimę joje mane pirmiausia paskatino tėtis. LKL atstovai skambino į kolegiją, klausė, ar yra motyvuotų studentų, mus ragino ir kolegijos dėstytojai. Pagalvokite, koks šansas – bent keliems mėnesiams prisidėti prie Lietuvos krepšinio lygos“, – sakė A. Karpavičius, Kauno kolegijos sporto vadybos studentas.

Krepšinyje vaikinas – ne naujokas: laisvu laiku žaidžia pats, yra organizavęs ir ne vieną 3 prieš 3 krepšinio turnyrą.

Iš kultūros – į sporto renginius

Tuo metu L. Lydeka daugiau patirties turi kultūrinių, o ne sportinių renginių organizavime.

„Nors ir rašiau motyvacinį laišką, siunčiau savo CV, nesitikėjau, kad pateksiu. Su krepšiniu, sporto renginių organizavimu patirties kaip ir neturėjau, bet nesu naujokas kultūriniuose renginiuose. Tačiau, kaip ir kiekvienas lietuvis, krepšinį mėgstu, – šyptelėjo kūrybinių industrijų magistrą studijuojantis L. Lydeka. – Net iš galvos spėjo išgaruoti, kad siunčiau savo paraišką… kol elektroniniame pašte radau jų kvietimą į motyvacinį pokalbį. Ir štai – jau bėga priešpaskutinis LKL Akademijos mėnuo.“

LKL klubuose problemų netrūksta

Šešiolika akademijos stažuotojų buvo suskirstyti į tris grupes – marketingo, renginių organizavimo ir komunikacijos. Būtent pastarąją grupę jiedu ir papildė.

Lukas ir Almantas pasakoja, kad didžiąją projekto dalį stažuotojai vienas su kitu ir su kuratoriais bendrauja nuotoliniu būdu, internetu. Tačiau sykį ar du per mėnesį susitinka centriniame lygos bure Vilniuje ir aptaria, kokias užduotis pavyko įgyvendinti, kas tuo metu buvo įdomiausia, sunkiausia, kodėl nepavyko viena, kita užduotis, ką reikėtų daryti kitaip.

[quote author=“LKL stažuotojai“]Kai stebi tribūnoje, viskas atrodo labai paprasta. Atlikėjo pasirodymas per minutės pertraukėlę, konkursėliai. Neįvertini, nematai to juodo darbo, kuris vyksta užkulisiuose tam, kad viskas vyktų pagal planą.[/quote]

„O sunkumų išties pasitaiko. Dirbame su klubais, kurie yra antrojoje LKL turnyro lentelės pusėje. Šie klubai turi problemų su komunikacija, viešinimu, tam paprasčiausiai negali skirti lėšų, neturi žmonių, kurie tuo užsiimtų. Tad šiuo atveju mes, stažuotojai, esame jiems puiki pagalba. Klubams tai nieko nekainuoja, o mes atnešame nemažai naudos“, – tikino A. Karpavičius.

Bendražygiui antrino ir L. Lydeka. „Norėčiau pridurti, kad žaidėjai, rungtyniaujantys klubuose, kurie yra žemesnėse pozicijose, yra tokie pat įdomūs, turi ką papasakoti. Tačiau jie nesulaukia tiek dėmesio. Kiekvienas stažuotojas yra priskirtas tam tikram LKL klubui, išskyrus Vilniaus „Lietuvos Rytą“ ir Kauno „Žalgirį“. Almantas dirba su „Nevėžiu“, aš – su Prienų-Birštono „Vytautu“. Neįkainojama patirtis pamatyti klubo „virtuvę“ iš vidaus.“

Arenos stogas kilnosis… šeštadienį

Vaikinai sužinojo ir apie tai, kiek nematomo darbo įdedama į tai, kad kiekvienas krepšinio mačas vyktų sklandžiai.

„Kai stebi tribūnoje, viskas atrodo labai paprasta. Atlikėjo pasirodymas per minutės pertraukėlę, konkursėliai. Neįvertini, nematai to juodo darbo, kuris vyksta užkulisiuose tam, kad viskas vyktų pagal planą“, – kalbėjo vaikinai.

Kalbant apie renginius, LKL stažuotojai šiemet į Lietuvos krepšinį įvedė naują tradiciją – šventines rungtynes. Pirmasis blynas buvo iškeptas Alytuje.

[quote author=“L. Lydeka“]Net iš galvos spėjo išgaruoti, kad siunčiau savo paraišką… kol elektroniniame pašte radau jų kvietimą į motyvacinį pokalbį.[/quote]

„Tai buvo labai gražios, įdomios rungtynės, kurių metu per pertraukėles pasirodė šokėjai, atlikėjai, buvo organizuojami patys įvairiausi konkursai, žinių bagažo patikrinimas. Na o šią savaitę šis šventinis traukinys atrieda į Kėdainių areną, – pasakojo kėdainiečiai. – Be šokėjų ir atlikėjų pasirodymų, rungtynių žiūrovai turės aibę pramogų ir galimybių laimėti prizus. Iki antrojo kėlinio pabaigos jie galės spėti rungtynių rezultatą ir kokį indėlį kiekvienas žaidėjas įneš savo komandai. Sirgalių laukia tiek greičio ir taiklumo rungtys, tiek žinių apie antrąją šalies religiją išbandymas. Bus ir vienas žaidimas, kokio dar niekada nebuvo, niekas nėra organizavęs Lietuvos krepšinio pasaulyje. Koks – neatskleisime. Ateisite ir pamatysite šeštadienį Kėdainių arenoje.“

Jau šį šeštadienį, 17:00 val.  Kėdainių ,,Nevėžis“ kviečia visus ištikimiausius sirgalius, miesto gyventojus ir svečius ne tik į intriguojančią kovą prieš Pasvalio ,,Pieno žvaigždes“, bet ir į šventiškas rungtynes Kėdainių arenoje.

Iki šiol nematyta šventė namų arenoje žada prasidėti dar prieš pirmajį rungtynių švilpuką.Visi krepšinio mėgėjai bus kviečiami į spėjimų zoną, kurioje turės galimybę išbandyti savo sėkmę ir pačiupti fortūną, spėjant rezultatą arba pasirinkto žaidėjo pelnytų taškų skaičių iki pat didžiosios pertraukos.

Taip pat nuobodžiauti tikrai neleis ,,Media Solution“  įsteigtas foto stendas, kuris kvies tiek mažus, tiek didelius krepšinio gerbėjus sudalyvauti  konkurse ,,Laiminga Nevėžio nuotrauka“. Viskas ką Jums reikės padaryti, tai nusifotografuoti prie stendo, parodant kaip stipriai palaikote ,,Nevėžio“ komandą ir pasidalinti nuotrauka savo asmeniniame ,,Facebook“ profilyje, naudojant grotažymę ,,#Šventinėsrungtynės“. ,,Media Solution“ pagalvojo ne tik, kaip įsiamžinti prie fotostendo, bet ir kaip Jums, krepšinio fanai, parodyti savo žinias. Kaip tai reikės padaryti? Sužinosite jau visai netrukus!

Nusiteikti aršiai kovai padės gyvai atliekama ,,Tautiška giesmė“, kurią atliks miestiečiams puikiai žinomas Kėdainių kultūros centro vokalinis duetas ,,Ratūta“. O ilgosios pertraukos metu, Kėdainių arenoje koncertuos jaunoji miesto pažiba – Valentinas Abarius. Jaunas menininkas,mylintis dainuojamąją poeziją, į šventines rungtynes įneš ramių melodijų bei gražių tekstų

Apie konkursus, prizus ir kitas staigmenas – laukite naujienų! Bei skubėkite įsigyti bilietus, nes Kėdainiai šios šventės praleisti tikrai negali!

Bilietai parduodami Kėdainių arenoje darbo dienomis (nuo 16:00 iki 18:00 val.), PayPost skyriuose Kėdainiuose bei internetu – www.ticketmarket.lt.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video