A. Bertašius: du sezonai – trys lygos

 A. Bertašius: du sezonai – trys lygos

„Tete-A-Tete Casino – LKL“ čempionate rungtyniaujantis Kėdainių „Nevėžis“ (6/21) paskutinėmis naujų žaidėjų registracijos valandomis sustiprino priekinę ekipos liniją. Praėjusią savaitę tryliktuoju numeriu pažymėtais Kėdainių komandos marškinėliais apsivilko 22 metų 205 cm ūgio Antanas Bertašius.

Šį sezoną aukštaūgis pradėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančios Palangos „Palangos“ gretose. A. Bertašius aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 27 minutes, įmesdavo 12,6 taško, atkovodavo 5,4 kamuolio, atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 13,5 naudingumo balo.

[quote author=“A. Bertašius“]Paskambinau šeimynai, pasikalbėjom, nusprendžiau, kad, jeigu yra šansas – jį reikia išbandyti. Antrą kartą jis gali nepasitaikyti.[/quote]

„Nevėžio“ naujokas jau spėjo sužaisti debiutines savo rungtynes LKL‘e. Sekmadienio vakarą Panevėžyje „Nevėžis“ pralaimėjo vietos „Lietkabeliui“ rezultatu 100:69, o šiame mače A. Bertašius per 10 aikštelėje praleistų minučių savo komandai pelnė 4 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Svarbiausią karjeros sprendimą priėmė akimirksniu

– Antanai, kaip jauteisi debiutinėse rungtynėse? Ar kinkos nedrebėjo?

– Pirma mintis buvo ta, kad eisiu iš brolių Lavrinovičių parašų pasiimti (juokiasi). O jeigu rimtai, buvo jaudulio… tačiau po pirmosios minutės aikštelėje jis pradingo (šypteli).

– „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Paulius Juodis su tavimi susisiekė paskutiniąją registracijos dieną. Laiko apmąstymams turėjai ne itin daug. Kaip vis tik nusprendei žengti į pajėgiausią šalies krepšinio lygą?

Pasirodymą NKL‘e užbaigėme po Kauno „Žalgirio“ dubleriams rezultatu 2:3 pralaimėtos aštuntfinalio serijos. Galvojau, va, pailsėsiu, atsipūsiu. Kelias dienas po paskutiniųjų rungtynių vis dar buvau Palangoje, ruošiausi važiuoti namo, kai man paskambino treneris ir pasiūlė prisijungti prie Kėdainių ekipos.

Iš pradžių mane, tikrąja to žodžio prasme, ištiko šokas – nustebau, kad mane kviečia LKL rungtyniaujantis klubas. Paprašiau laiko apmąstymams, tačiau klubas perspėjo, kad apsisprendimui turiu tik vieną dieną. Paskambinau šeimynai, pasikalbėjom, nusprendžiau, kad, jeigu yra šansas – jį reikia išbandyti. Antrą kartą jis gali nepasitaikyti.

Nuotraukoje – Kėdainių „Nevėžio“ naujokas Antanas Bertašius. Priekinės linijos papildymo reprezentacinei Kėdainių krepšinio ekipai prisireikė ieškoti po to, kai sezoną anksčiau laiko pabaigė čiurnos traumą patyręs aukštaūgis Simonas Kymantas./ www.rinkosaikste.lt nuotr.Nesitiki tapti vienu iš lyderių

– Per du krepšinio sezonus – praėjusį ir šį – jau spėjai pakeisti tris ekipas, kurios varžosi skirtingo pajėgumo šalies krepšinio lygose. Gynei Akmenės „Cemento“ garbę Regionų krepšinio lygoje, šio sezono pradžioje debiutavai Nacionalinėje krepšinio lygoje, o prieš savaitę prisijungei prie aukščiausioje šalies lygoje – LKL – rungtyniaujančio Kėdainių „Nevėžio“. Sezonas jau persirito į antrąją pusę. Spėsi prisitaikyti?

– Adaptacija žaidėjui iš NKL atėjus į LKL užima laiko. Šiemet apsiprasiu, apsižiūrėsiu, o kitame sezone, tikiuosi, į komandos žaidimą įnešiu jau didesnį indėlį.

Per treniruotes matau, kad man dar trūksta tam tikrų duomenų, norint būti pilnaverčiu LKL krepšininku.

Čia net ir treniruotės visiškai kitokios. Viskas akcentuota į detales. Visur turi būti laiku, vietoje, išlaukti perdavimo. Remiesi ne tiek į kūną, fizinius duomenis, kiek į protą.

– Ar jau išryškėjo tavo vaidmuo naujojoje komandoje?

– Likusią šio sezono dalį man teks pagalbinio žaidėjo vaidmuo. Svarbu – padėti komandai, kuo tik galiu, ir leisti pailsėti pagrindiniams komandos žaidėjams.

Nors rungtyniauti „centro“ pozicijoje esu pratęs, šiai pozicijai mano ūgis – 205 cm – yra nedidelis, todėl bus ką veikti, norint pasistumdyti su tikrais, aukštais „centrais“. Vis tik ateityje norėčiau žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

[quote author=“A. Bertašius“]Pradėjęs žaisti krepšinį, svajojau augti iki 210 cm ir siausti baudos aikštelėje.[/quote]

Atėjo su tikslu

– Vadinasi, „Nevėžis“ tau – galimybė?

 A. Bertašius (priekyje) tarptautinio jaunimo festivalio Lenkijoje metu./ Asmeninio arch. nuotr.– Taip. Tai – mano šansas. Šansas parodyti save ir patobulėti.

– Ar po, tarkime, dviejų metų, įsivaizduoji save rungtyniaujantį pirmajame LKL penketuke esančioje komandoje?

– Aš neatėjau į „Nevėžį“ tiesiog pabūti, dėl savęs pasportuoti ar tam, kad mano gyvenimo aprašyme būtų įrašas apie tai, kad esu žaidęs LKL‘e. Atėjau tobulėti, laipteliais žengti į viršų. Na, o ateitis parodys.

Vylėsi, kad išsistiebs dar daugiau

– Esi kilęs iš Akmenės miestelio, jame – vos keletas tūkstančių gyventojų. Ar esi pirmasis akmeniškis Lietuvos krepšinio lygoje?

– Tiesa pasakius, ne. Tarp buvusių lygos žaidėjų – iš mano miestelio kilęs Giedrius Petrulevičius.

– Kaip apskritai atėjai į šį sportą?

– Krepšinį žaisti pradėjau gana vėlai, paauglystėje, būdamas kokių trylikos metų, kuomet krepšinio treneris pamatė mane žaidžiantį mokykloje. Pirmąjį kartą žaisdamas rajono krepšinio lygos rungtynėse jaučiausi kaip kosmose, bet įmetęs kelis taškus jaučiausi rungtynių žvaigžde (juokiasi). Palaipsniui kilo lygos, komandų, kuriose rungtyniavau, pajėgumas.

Pradėjęs žaisti krepšinį, svajojau augti iki 210 cm ir siausti baudos aikštelėje. Dabar, kai tenka dėl vietos po krepšiu grumtis su aukštesniais vidurio puolėjais, yra gana sudėtinga. Krepšinyje net ir keli centimetrai reiškia daug.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video