Kėdainių kultūros centras kviečia į teatrų dienas „Melpomenės dovanos 2017“

 Kėdainių kultūros centras kviečia į teatrų dienas „Melpomenės dovanos 2017“

Kėdainių kultūros centre visą kovo mėnesį vyks tradicinės profesionalių teatrų dienos „Melpomenės dovanos 2017“. Teatrų dienos pakvies į Kauno valstybinio lėlių, Valstybinio jaunimo, koncertinės įstaigos „Kauno santaka“, Valstybinio Šiaulių dramos, „Domino“, VšĮ „Kitoks teatras“, Panevėžio teatro „Menas“, režisieriaus Balio Latėno spektaklius ir aktoriaus Vlado Bagdono vakarą.

Spektakliai vaikams

Pirmieji į Teatrų dienas kviečiami mažieji žiūrovai – Kauno valstybinis lėlių teatras kovo 2 d. 10 val. ir 12 val. parodys spektaklį „Noriu – negalima, reikia – nenoriu“. Vaikai kurs pasakojimą drauge su pagrindiniais herojais – padūkėliais Kaukučiais ir Maumu klaidžios po pavojų ir išbandymų pilną girios tankmę. Lengvai pastebės situacijas, kurias ne kartą patys yra išgyvenę, o tėvai turės galimybe su šypsena mėgautis puikiai atpažįstamomis šeimos santykių peripetijomis. Gilindamiesi į amžiną tėvų ir vaikų konfliktą „Noriu – nenoriu, galima – negalima, reikia – nereikia…“, spektaklio kūrėjai akcentuoja daugelio kartų patikrintas gyvenimo vertybes – meilę, rūpestį ir atsakomybę už savo poelgius, nes tai sudaro prasmingo gyvenimo pagrindą. Bilieto kaina – 3 Eur.

Kovo 29 d. 15 val. Panevėžio teatro „Menas“ spektaklis „Ida iš šešėlių sodo“ – tai romantinė drama šeimai – nuo 12 metų. Spektaklyje pasakojama apie mergaitę Idą, pamestinukę, vagilę, kuri papuolusi į tvarkingą šeimą stengiasi viską pradėti iš naujo. Ji nori visiškai pasikeisti, būti geresnė, protingesnė, gabesnė, įdomesnė. Siekia gyventi ir mąstyti kitaip, gyventi dorai. Mergaitė labai stengiasi įtikti ir patikti visiems. Bet Ida – keistuolė, girdinti kitų mintis ir sapnuojanti baisius sapnus, tarsi gyventoja iš kito pasaulio. Jos „žemiečiams bendraamžiams“ atrodo visa tai keista. Todėl iš jos galima pasišaipyti, kartais žiauriai pajuokauti ir nesusimąstoma, kuo gali baigtis. Spektalyje pirmoje vietoje tampa meilė, kuri suvokiama kaip šviesa, nugalinti tamsą. Bilieto kaina – 5 Eur, grupėms nuo 10 žmonių – 4 Eur.

Spektakliai suaugusiems

Kovo 3 d. 17 val. aktorius Vladas Bagdonas kviečia į „Autorinį vakarą“. Tai reta galimybė pamatyti ir išgirsti aktorių, kurio milžiniškas indėlis į Lietuvos teatro istoriją yra įvertintas Nacionaline kultūros ir meno premija. Koncerte – senų, laiko patikrintų dainų bei naujų, dar negirdėtų kūrinių, atliekamų giliu, sodriu, hipnotizuojančiu tembru. Savo asmenybe Vladas Bagdonas simbolizuoja aukštos klasės aktorystę, o populiarumą Rusijoje kukliai aiškina tik rusų kalbos mokėjimu ir pažintimis; nedarbą Lietuvoje – asmeniniais trūkumais: „Išsisėmiau, nusibodau.“ Dažniau scenoje aktorių mato užsienio nei Lietuvos žiūrovai. „Autoriniame vakare“ aktorystę papildo muzika ir įsimenantys dainų akordai. Bilieto kaina – 10 Eur, 12 Eur.

Kovo 9 d. 18 val. Valstybinis jaunimo teatras kviečia į režisierės Olgos Lapinos spektaklį „Bėgikas“ pagal šiuolaikinio švedų dramaturgo Mattiaso Anderssono to paties pavadinimo pjesę. Spektaklyje kalbama apie besiformuojančios asmenybės mėginimą išgyventi atšiauriame ir ciniškame pasaulyje. Taip pat nagrinėjamos patyčių, smurto tarp paauglių, negalėjimo pritapti prie sociumo temos, o visas pasakojimas kuriamas per jaunimo žargoną. Tačiau spektaklio kūrėjai neina tiesmuku keliu, o ieško sąlygiškų priemonių pasakojimui apie jauno žmogaus pasaulėjautą plėtoti. Ar nesijaučiame, kad esame verčiami būti nugalėtojais? Ar sėkmės visuomenės nuostatos neįspraudžia jauno žmogaus į lyderio arba „lūzerio“ rėmus? O ką reiškia būti sėkmingu žmogumi? Šiuos klausimus kelia spektaklio „Bėgikas“ kūrėjai. Bilieto kaina – 10 Eur, moksleiviams ir studentams – 8 Eur.

Kovo 10 d. 17 val. Valstybinis Šiaulių dramos teatras pristato dviejų dalių kriminalinę-muzikinę komediją „Visu greičiu atgal“ pagal Pierre Notte pjesę „Dvi poniutės pakeliui į Šiaurę“. Spektaklis pasakoja apie dviejų seserų Anetės ir Bernadetės kelionę, ieškant prieš 25-erius metus mirusio tėvo kapo. Tikslios vietos seserys nežino – tik tiek, kad jis palaidotas kažkur prie Amjeno, Šiaurėje. Situacija tokia: mirus motinai, seserys nusprendžia „mirusiuosius sujungti“ ir motinos pelenus palaidoti šalia tėvo‚ kurį, nepaisant liūdnos šeimos istorijos, mama mylėjo visą gyvenimą. Pasiėmusios kremuotos motinos palaikus, Anetė ir Bernadetė leidžiasi į netikėtumų kupinas tėvo kapavietės paieškas. Spektaklyje „Visu greičiu atgal“ netrūksta komiškų ir rimtų situacijų, kurios priverčia susimąstyti žiūrovą. Bilieto kaina – 8 Eur, 10 Eur, spektaklio dieną – 12 Eur.

Kovo 17 d. 18 val. koncertinė įstaiga „Kauno santaka“ kvies į teatralizuotą muzikinę komediją „Ar Amerika pirtyje?“, sukurtą pagal Keturakio (brolių Antano ir Juozo Vilkutaičių) komediją „Amerika pirtyje“. Geromis emocijomis ir humoru prisodrintame režisieriaus Nerijaus Petroko pastatytame spektaklyje energiją lies pagrindinio vaidmens herojus – Deivis Norvilas ir Kauno muzikos ansamblis „Ainiai“. Muzikinėje komedijoje šmaikščiai apnuoginamas naivių žmonių patiklumas įvairaus plauko sukčiais, lengvai manipuliuojančiais žmonių likimais, kurie pasinaudoja tokiomis ydomis, kaip godumas, kvailumas, puikybė, noras gyventi „ant svetimo gero“. Žmogiškose peripetijose ir atsidūsėjimuose slypi tyras humoras, iš kurio neįmanoma nepasijuokti. Kartais ir iki ašarų. Bilieto kaina – 7 Eur ir 10 Eur, spektaklio dieną – 14 Eur.

Kovo 21 d. 18 val. režisierius Balys Latėnas rodys nepavydėtinos situacijos komediją „Du vyrai geriau“. Spektaklis nustebins net išrankiausią žiūrovą: unikaliu aktorių ansambliu, subtilia režisūrine interpretacija ir herojais, kuriuose kiekvienas atpažins dalelę savęs. Šios komedijos personažai – jaunatviško šėlsmo kupini, karjeras ir laimingas šeimas sukūrę žmonės, pradedantys nuobodžiauti ir bėgantys nuo kasdienės rutinos. Ar šeima vis dar vertybė mums, šiuolaikiniams žmonėms? Ar egzistuoja receptai, padedantys išsaugoti dviejų žmonių santykius? Ar galima iš naujo įkvėpti, atgaivinti aistrą, susigražinti tikrą, kažkada du žmones sujungusią meilę? Drauge ieškoti atsakymo į šiuos ir daugiau klausimų – komedijoje „Du vyrai geriau“. Bilieto kaina – 8 Eur ir 15 Eur.

Kovo 26 d. 18 val. „Domino“ teatras kviečia į romantinę komediją „Žaidimas nebaigtas“ pagal kultinę prancūzų dramaturgo Philippe Lellouche pjesę, kuri teatro spektaklio „Diena be melo“ tęsinys. Spektaklyje „Žaidimas nebaigtas“ pasakojama apie meilę, kurios du žmonės laukė labai ilgai. Į ją įsimylėjeliai puolė stačia galva, pamiršę, jog santykiai – tai sunkus, daug kantrybės, pastangų bei abipusės pagarbos reikalaujantis darbas. O gal šie santykiai – tai tiesiog nebaigtas žaidimas, gudriai sudėliota strategija, idealiai paruoštas klastingas planas? Subtilų humorą, lengvabūdiškus pokalbius apie amžinąsias vertybes, pretenzingus charakterius ir meilės jausmą žiūrovams dovanoja profesionalūs aktoriai – Edita Užaitė, Nerijus Gadliauskas, Evaldas Jaras, Gabija Jaraminaitė, Vaidotas Martinaitis, Sakalas Uždavinys ir Julius Žalakevičius. Bilieto kaina – 9,50 Eur, 12 Eur, 15 Eur, 17 Eur.

Kovo 28 d. 18 val. VšĮ „Kitoks teatras“ žiūrovams pristatys taip pat komediją „Užsiimkime meile“. Premjeroje aktoriai Inga Norkutė, Aurelija Tamulytė, Ramūnas Šimukauskas ir Arūnas Sakalauskas kuria komišką situaciją, kurioje atsiskleidžia paprastų žmonių noras pasikalbėti ir daryti žemiškus dalykus, tačiau visa tai veda link visiško nesusikalbėjimo ir absurdo. Absurdo, kuris pabaigoje lyg veidrodis parodo kiekvieno veikėjo tikrąjį veidą, tačiau niekas nesugeba įvardyti, kodėl pats veidrodis yra toks, kuris parodo visą tiesą apie kitus, tačiau nemato pats savęs. Vienintelis dalykas, niekada nesikeičiantis greitai bėgant laikui ir keičiantis žmonėms, yra užsiėmimas seksu – žmogus gali bėgti kur tik nori ir su kuo nori, tačiau nuo šio vidinio potraukio nepabėgs niekada. Šis noras nepaiso to, ar mes jį kviečiame, norime to ar ne, jis tiesiog glūdi mumyse ir verčia ieškoti išeities. Tuo įsitikinsite Arvydo Lebeliūno komedijoje „Užsiimkime meile“. Bilieto kaina – 9 Eur, 12 Eur, 15 Eur.

DĖMESIO! Teatro mylėtojams, auginantiems mažus vaikus!

Jeigu norite ateiti į spektaklį, bet neturite, kur palikti 4–10 metų amžiaus vaikų, siūlome juos atvesti į „Melpomenės stovyklėlę“. Kūrybinė stovyklėlė veiks Kultūros centre, spektaklių metu. Joje kvalifikuotiems specialistams galėsite palikti savo vaikus tol, kol žiūrėsite spektaklį. Bilieto kaina – 1 Eur vaikui.

Kėdainių kultūros centro inf.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video