Padegto namo šeimininkė gaili padegėjo: „Atleidžiu aš tam vaikui…“

 Padegto namo šeimininkė gaili padegėjo: „Atleidžiu aš tam vaikui…“

Kėdainių rajono Gudžiūnų seniūnijos Alksnėnų kaime siautėjo liepsnos – ugnis prarijo rastinį namą, o pučiant stipriam vėjui kilo grėsmė ne tik ūkiniams pastatams, bet ir artimiausių kaimynų gyvenamiesiems namams.  Jie pasakojo, kad tai buvo pragariška naktis, kurios dar ilgai užmiršti negalės.

Jei ne ugniagesiai gelbėtojai, ugnis vieną po kito galėjo „praryti“ pusę kaimo namų.  Liepsnas malšino didžiulės ugniagesių gelbėtojų pajėgos.  Ugniagesiai iškart įtarė, kad pastatas buvo padegtas.  Netrukus policijos pareigūnai nustatė ir įtariamąjį padegėją – neblaivų  22 metų vietos gyventoją. Jis prisipažino padegęs namą. Tačiau namo šeimininkei pagailo, pasak jos, ir taip gyvenimo nuskriausto vaiko, ir ši teigia atleidžianti jam. Moteriai be galo gaila vos galą su galu suduriančio, ramaus, bet labai nelaimingo žmogaus.

Atstatyti nepavyks

Namo savininkė  sudegusį namą įvertino tik 500 eurų. Ji ir pati pripažįsta, kad namo atstatyti jau nebepavyks. Jis sudegęs visiškai. Teks nugriauti ir liks tik pamatai.

„Aš anksčiau gyvenau tame name, tačiau Alksnėnuose nebeliko darbo, tad  nusipirkau butą Liepose. Galvojome remontuoti tą namą… Bet nusprendžiau palikti jį savo vaikams. Dar buvo minčių ir parduoti, bet atsisakiau. Galvojau bus mano vaikams“, – keletą kartų pakartojo Ramutė, padegto namo savininkė.

Pagailo „vaikio“

„Kai sužinojau, kad padegė jis, man jo labai pagailo. Žinau, kad jis neturi mamytės, kad gyvena vienas. Aš net nežinau iš ko jis pragyvena. Tėvas gyvena fermose. Gal jis jam valgyt atneša? Keistas vaikis, nuskriaustas ir taip gyvenimo, kuris nebuvo jam rožėmis klotas. Atleidžiu aš tam vaikui…“, – sakė nuo mažumės padegėją pažinojusi namo šeimininkė.

Visą keistą ir kartu dramatišką gaisro bei alksnėniškių gyvenimo istoriją skaitykite kitos savaitės „Rinkos aikštės“ numeryje.

[#gallery=490#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video