Kėdainių PSPC – nauja medicinos psichologė

 Kėdainių PSPC – nauja medicinos psichologė

Nuo rugsėjo 1-osios VšĮ Kėdainių PSPC Psichikos sveikatos skyriuje darbą pradėjo medicinos psichologė Gerda Rančaliauskienė, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) baigusi bakalauro ir magistro sveikatos psichologijos studijas.

Iš Dotnuvos kilusios medicinos psichologės darbo kabinetas įsikūręs Psichiatrijos dienos stacionare, dirba pirmadieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais nuo 10.30 val. iki 15.30 val., o antradieniais ir penktadieniais nuo 8.00 iki 13.00 val., darbo metu galima skambinti telefonu: 8 662 20031. Patekti pas medicinos psichologą galima tik gavus psichiatro siuntimą.

Pasak Gerdos Rančaliauskienės, studijuojant psichologiją ją ypač traukė dalykai, susiję su psichiatrija, todėl gilesnės šios srities žinios ypač pravers dabartiniame darbe.

[quote author=“Gerda Rančaliauskienė“]Ateiti pasikonsultuoti, pasikalbėti su psichologu nėra nieko gėdingo, kadangi žmonės pas psichologą gali ateiti nebūtinai turėdami problemų, gali ir šiaip kilti įvairių klausimų – tėvams dėl vaikų auklėjimo, o gal ir patiems vaikams ar pan.[/quote]

Pagrindinė psichologo darbo priemonė yra pokalbis su žmogumi, daromi testai.

,,Būna gyvenime situacijų ar įvykių, jog psichologo konsultacijų ar patarimų žmoguineišvengiamai prireikia, bet jis paprasčiausiai nesikreipia ir galbūt jo patarimo niekada neklausė bei gyvenime nėra pas jį buvęs. Tai priklauso nuo žmogaus, nuo jo asmenybės, kaip jis sugeba susitvarkyti su savo problemomis. Dar gaji visuomenėje nuostata, jog einama pas psichologą tik tuomet, kai nesi stabilios būsenos ar paprasčiausiai – su galva negerai, o jei ir apsilanko, nedažnas savo aplinkoje pasisako, jog buvo pas psichologą. Tačiau ateiti pasikonsultuoti, pasikalbėti su psichologu nėra nieko gėdingo, kadangi žmonės pas psichologą gali ateiti nebūtinai turėdami problemų, gali ir šiaip kilti įvairių klausimų – tėvams dėl vaikų auklėjimo, o gal ir patiems vaikams ar pan.“, – drąsina ir kviečia apsilankyti būsimuosius pacientus naujoji medicinos psichologė.

Pasidomėjus, ar jai, dar nepatyrusiai psichologei nebus sunku rasti bendrą kalbą su sunkesniais pacientais, jauna specialistė sako, kad viskas yra įveikiama, su viskuo susidorojama. Psichologė tikisi daugiau sulauksianti pacientų, kuriuos nukreips vaikų ir paauglių psichiatrė.

Gerda pajuokavo, kad psichologijos žinios praverčia ir jos šeimoje, ypač auklėjant šešerių metų dukrelę Melitą, nors jai kaip mama, daranti nemažai nuolaidų.

Psichikos sveikatos skyriuje medicinos psichologu dirba ir Narimantas Markauskas.

Asta Raicevičienė, atstovė viešiesiems ryšiams

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video