Krakiškio iniciatyva Škotijoje

 Krakiškio iniciatyva Škotijoje

Kadais Salomėjos Nėries ištarti žodžiai „Žygiais, o ne žodžiais, mes Tėvynę mylim…“ šiais laikais tampa vis reikšmingesni. Ir visai nesvarbu, kur esi – jei nori pagerbti savo Tėvynę, tą padaryti gali ir būdamas toli nuo jos.

Būtent taip ir pasielgė krakiškis Mindaugas Vaičiūnas drauge su žmona Dalia Gluščenko-Vaičiūne sugalvoję ir inicijavę akciją liepos 6-ąją Inverness mieste Škotijoje, kurios metu tiltas per Ness upę pasipuošė Lietuvos trispalvės spalvomis.

Highland miesto vadovas sutiko apšviesti tiltą lietuviškos vėliavos motyvais, tad liepos 5, 6 ir 7 dienomis, nuo 22 val. vakaro iki 4.30 val. ryto, jį puošė Lietuvos valstybės vėliavos spalvos. Škotijos lietuvių širdis virpinęs tiltas švietė tris dienas todėl, kad vėliava susidaro iš trijų spalvų. Į akciją susirinko lietuviai iš Alness ir Inverness miestų.

Dalios ir Mindaugo Vaičiūnų organizuota šventė ir užsidegimas pagerbti Tėvynę pradžiugino ir nustebino Škotijos lietuvius. Susirinkę pasigrožėti vėliavos spalvomis nušvitusiu tiltu tautiečiai sunkiai tramdė ašaras ir dėkojo organizatoriams.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video