Tenisininkė iš Kėdainių: sidabras šalies čempionate ir trečioji vieta šalies reitinge

 Tenisininkė iš Kėdainių: sidabras šalies čempionate ir trečioji vieta šalies reitinge

Jau nuo septynerių tenisą žaidžianti kėdainietė Viktorija Banaitytė papildė savo trofėjų kolekciją, Lietuvos U-16 čempionato finale iškovojusi antrąją vietą. Po sunkios kovos V. Banaitytė turėjo pripažinti metais vyresnės varžovės iš Kauno Deimantės Chailenko pranašumą.

Šiuo metu keturiolikmetė kėdainietė šešiolikmečių ir jaunesnių merginų šalies reitinge yra trečioji raketė.

Trofėjų sąrašas – ilgas ir nuolat besipildantis

Merginos kolekcijoje – jau ne viena svarbi pergalė. Ne per seniausiai V. Banaitytė su treneriu Eligijumi Mačinsku iškovojo trečiąją vietą Kauno teniso klubo rengiamame Žiemos dvejetų turnyre Neodentos taurei laimėti. O su klasės draugu iš Kėdainių „Ryto“ progimnazijos Valdu Kupčinsku jau trečius metus iš eilės neturėję lygių rajone Kėdainiams gegužės 7 d. atstovaus

respublikinėse mokinių olimpinio festivalio varžybose Klaipėdoje.

Pastaruosius du kartus respublikinėse varžybose šis duetas iškovojo antrąją vietą.

V. Banaitytė taip pat yra iškovojusi 14 m. ir jaunesnių čempionės vardą. Šiemet ji tapo 16 metų vicečempione, dvejetų antros vietos laimėtoja Iceland Open (Islandijoje), dviejų turnyrų iš eilės Airijoje, Dubline, dvejetų nugalėtoja, „Winter Cup“ dalyvė su dvylikamečių Lietuvos rinktine, Europos olimpinio festivalio dalyvė, šešiolikmečių čempionato dvejetų vicečempionė. Antrąją vietą mergina iškovojo su kita iš Kėdainių kilusia tenisininke Andre Lukošiūte, puikiai pasirodžiusios tarptautiniame turnyre Maltoje.

Ir jėga, ir loginis mąstymas, ir reakcija

V. Banaitytė treniruojasi Kaune, Žalgirio vaikų teniso akademijoje. „Man tenisas – svarbiausias po mokslų. Tai pomėgis, malonumas, savęs, savo gebėjimų patikrinimas“, – pasakoja mergina, kurios idealas – amerikietė tenisininkė Serena Williams.

„Tenisas man patinka dėl to, kad tai yra sportas, reikalaujantis ne tik būti fiziškai stipriam, bet ir būti stipriam psichologiškai, – tikina Viktorija. – Juk viskas priklauso nuo tavęs, dirba ir reakcija, ir loginis mąstymas: kur, kaip mušti kamuolį, kur man atmuš.“

Planas B – medicinos studijos

Paklausta, kur save regi po penkerių metų, V. Banaitytė susimąsto. „Na, ko gero, matau save studijuojančią mediciną ir dirbančią teniso trenere. Bet, žinoma, labai norėčiau būti profesionali tenisininkė, bet kol kas sunku pasakyti, ar tai įmanoma, ar nesutrukdys traumos ir kiti veiksniai“, – šypteli Kėdainių vardą ne tik šalyje, bet ir visoje Europoje garsinanti jaunoji tenisininkė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video