Bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus languose – tarptautinio vaikų piešinių konkurso darbai

 Bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus languose – tarptautinio vaikų piešinių konkurso darbai

Jau 35 metus Tarptautinė aeronautikos federacija (FAI) organizuoja tarptautinį vaikų piešinių konkursą, kuriame dalyvauti kviečiami įvairių pasaulio šalių vaikai. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos aeroklubu, organizavo nacionalinį piešinių atrankos turą, kuriame dalyvavo 452 mokiniai iš įvairių Lietuvos švietimo įstaigų.

Šiemet išrinkti net 63 piešiniai, kurie iki balandžio 30 d. bus eksponuojami Kėdainių M. Daukšos viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus languose.

Vertino komisija

Kvalifikuota septynių asmenų vertinimo komisija po ilgų diskusijų atrinko 9 piešinius (po 3 kiekvienoje amžiaus grupėje), kurie atstovaus mūsų šaliai tarptautiniame konkurso etape Lozanoje (Šveicarija).

Taip pat išrinkti 25 laureatai, kurie bus apdovanojami rėmėjų prizais bei Lietuvos aeroklubo diplomais. Komisijai susidūrė su tikru iššūkiu, nes visi piešiniai buvo aukšto meninio meistriškumo lygio.

Eksponuos bibliotekoje ir…

Šiemet išrinkti net 63 piešiniai, kurie iki balandžio 30 d. bus eksponuojami Kėdainių M. Daukšos viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus languose (Didžiosios Rinkos aikštė, 4). Maloniai kviečiame visus norinčius pasigrožėti šiais įspūdingais meno kūriniais.

…B. Oškinio vaikų aviacijos akademijoje

Siekiant, kad kiekvienas piešinys būtų pastebėtas, Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijoje (Birutės g. 2, Kėdainiai), nuo gegužės 1 d. kas 2 savaites bus keičiamos ekspozicijos, kuriose bus eksponuojami parodai „languose“ neatrinkti darbai. Visų ekspozicijų nuotraukos bus skelbiamos akademijos „Facebook“ paskyroje.

LAK prezidentė Eglė Paužuolienė dėkojo konkurso dalyviams ir jų mokytojams: „Lietuvos aeroklubo vardu noriu padėkoti visiems moksleiviams, dalyvavusiems šių metų FAI piešinių konkurse ir jų mokytojams – kad paragina, kad įkvepia, kad padeda!

Moksleiviams linkiu nenustoti svajoti ir siekti savo svajonių išsipildymo, kad ir kokios nerealios jos kartais gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.“

Ji taip pat kviečia vaikus nenustoti domėtis aviacija: „Jei sudomino ar net pamilote aviaciją – kviečiu jos nepaleisti ir tęsti pažintį aviamodeliavimo būreliuose, Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijoje. Tai neabejotinai bus viena įsimintiniausių jūsų gyvenimo patirčių!“

Džiaugiasi darbų gausa

„Nors FAI vaikų piešinių konkursą stebiu daug metų, vertinimo komisijoje dalyvavau pirmą kartą. Ačiū organizatoriams ir ypatingas ačiū piešinių autoriams, mažiesiems dailininkams, – teigia AP galerijos galerininkė, žurnalo www.aviacijospasaulis.lt redaktorė bei piešinių vertinimo komisijos narė Vilma Jankienė. – Peržiūrėdama jūsų piešinius, vaikai, aš visai pamiršau, kad juos reikia… vertinti. Mane kaip sūkurys įtraukė jūsų nesibaigianti fantazija ir spalvų deriniai, kompozicijų sudėtingumas ir aviaciją pamačiau jūsų akimis.

Ji draugiška, linksma, spalvinga, labai sparnuota kaip ir dera! Patyriau netikėtumo jausmą, teko ir šypsotis, ir rimtu veidu tyrinėti jūsų idėjas.

Šiemet tema nebuvo lengva, todėl žinau, kad jums reikėjo labai pasistengti, bet buvo verta! Tikiu, kad FAI aviaciniai piešinių konkursai padeda jums pasidomėti aviacija ir ją pamilti. Nepamirškite to jausmo.“

LMNŠC Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademija nori išreikšti didelę padėką mokytojams, kurie nepabūgo 2021 metų iššūkių ir sugebėjo motyvuoti savo mokinius kūrybai:

„Nuoširdžiai dėkojame vaikams, kurie išreiškė savo aviacines vizijas piešiniuose, nustebino visus savo idėjomis ir meistriškumu bei paliko mūsų širdyse pačias geriausias emocijas. Mes labai džiaugiamės tokia gausa gautų darbų ir nuoširdžiai tikimės, kad jaunųjų dailininkų dar ilgai neapleis aviacinis įkvėpimas. Iki susitikimo kitais metais!“ 

[#gallery=2578#]

Daugiau piešinių nuotraukų rasite čia

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video