Kėdainių krašto kultūros premija atiteko Virginijai Čereškienei-Beviršei

 Kėdainių krašto kultūros premija atiteko Virginijai Čereškienei-Beviršei

Šiandieną, gruodžio 22-osios pavakarę, buvo iškilmingai paskelbtas 33-iasis Kėdainių krašto kultūros premijos laureatas. Renginys vyko nuotoliniu būdu, transliuotas Kėdainių rajono savivaldybės socialiniame tinkle bei vaizdo įrašų kanale.

Šiemet ši nominacija atiteko Kėdainių kultūros centro mėgėjų meno kolektyvų vadovei, choreografei Virginijai Čereškienei-Beviršei.

Garsina šokiu

Laureatė V. Čereškienė-Beviršė vadovauja dviem šokių grupėms – Kėdainių kultūros centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupei „Lankesa“ ir vyresniųjų liaudiškų šokių grupei „Volungė“. Abu kolektyvai šiemet minėjo solidžias veiklos sukaktis, o kiekvienais metais jie surengia vidutiniškai 12–15 koncertų bei yra nuolatiniai Kėdainių rajono ir respublikinių dainų švenčių dalyviai.

V. Čereškienės-Beviršės iniciatyva organizuojamas respublikinis liaudiškų šokių festivalis „Kaziūnės suktinis“ (XI), o 2019 m. pradėtas respublikinis liaudiškų šokių festivalis „Sukasi trys kartos“ ateityje ketina tapti tarptautiniu.

Moters vedami kolektyvai ne tik aktyviai dalyvauja rajono renginiuose, respublikiniuose konkursuose ir festivaliuose, bet ir garbingai atstovauja Kėdainių rajonui ir Lietuvai tarptautiniuose festivaliuose ir konkursuose Latvijoje, Ukrainoje, Čekijoje, Turkijoje ir kt., pelnydami aukščiausius įvertinimus.

Virginija nuoširdžiai, stropiai, reikliai sau ir kitiems dirba visus jai pavestus darbus, rodo didelį kūrybiškumą ir iniciatyvą. Virginijos Čereškienės-Beviršės svarus indėlis išsaugant rajono dainų švenčių tradiciją, reikšmingi jos pasiekimai su kolektyvais, garsinant Kėdainių vardą Lietuvoje ir užsienyje.

Virginija Čereškienė-Beviršė premijai pasiūlyta už kultūrinį švietėjišką darbą su rajono gyventojais, aktyvią kultūrinę meninę veiklą, Kėdainių vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje.

Pagyros skrieja kolektyvui

Pati laureatė sako, kad šokių kolektyvų pasiekimai – nuostabios komandos darbo rezultatas. Ji pakreipia ir padrąsina. Choreografė akcentuoja, kad be komandos ji nieko pasiekti negalėtų. Todėl ne veltui savo kolektyvą ji vadina… tikrų tikriausia šeima.

„Mūsų kolektyvą sudaro nuostabūs žmonės. Tai – be galo darbštūs, šokio menui neabejingi ir šiai veiklai stipriai atsidavę žmonės. Vadovo pareiga parodyti, pareguliuoti, padėti, stengtis išreikalauti, o šokėjų nuopelnai – tik jų sunkaus darbo rezultatas.

Šokių kolektyvo komanda yra ta komanda, kuria galiu didžiuotis ir pasitikėti nepaisant to, ar šokėjai repetuoja ar pasirodo konkursuose.

Matant tai, koks didelis šokėjų noras išreikšti save, kantrybė niekada niekur nedings. Jei visi žiūrėtų atsainiai, dirbti su tokiu kolektyvu aš nenorėčiau ir net nemokėčiau, o dabar galiu tik pasidžiaugti, jog mes visi – tarsi šeima.

Esame labai artimi, vienas už kitą „sergame“ ir pergyvename“, – apie savo pagrindinę veiklą ir jos kelio pagrindinius herojus kalba V. Čereškienė-Beviršė.

6 kandidatės

Šiemet į Krašto kultūros premijos laureates pretendavo šešios damos. Kėdainių lenkų draugijos pirmininkė Irena Duchovska, Kėdainių literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ pirmininkė Alma Jociuvienė, Kėdainių krašto dailės draugijos pirmininkė, tautodailininkė Albina Mackevičienė, Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vadovė Daiva Makutienė, Kėdainių kultūros centro režisierė Daiva Urbonienė bei nominaciją pelniusioji V. Čereškienė-Beviršė.

Visos jos yra puikiai žinomos ne tik Kėdainių krašto žmonėms. Savo darbais ir kūrybinėmis idėjomis jos garsina mūsų kraštą visoje Lietuvoje ir net svetur.

[#gallery=2519#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video