Medikų pritraukimui ir kvalifikacijos kėlimui – trečdalis milijono

 Medikų pritraukimui ir kvalifikacijos kėlimui – trečdalis milijono

Šiemet apsispręsta dalyvauti Sveikatos apsaugos ministerijos finansuojamame projekte, kuris bus gerokai galingesnis – planuojama skirti iki 383 tūkst. eurų./„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Pinigų iš biudžeto atrieks ir privačioms gydymo įstaigoms

Pernai rajono tarybai tikslinant strateginį veiklos planą buvo pastebėta, kad Kėdainių sveikatos priežiūros įstaigos išnaudojo mažiau nei galėtų sveikatos priežiūros specialistų skatinimo lėšų. Šiemet apsispręsta dalyvauti Sveikatos apsaugos ministerijos finansuojamame projekte, kuris bus gerokai galingesnis – planuojama skirti iki 383 tūkst. eurų, o gydymo įstaigos taip pat užsibrėžusios kovoti su medikų stygiumi ir jau planuoja, kaip panaudotų projektines lėšas.

Kėdainių ligoninei – daugiausiai lėšų

Numatyta, kad Kėdainių ligoninei būtų galima skirti 220,5 tūkst. eurų. Ligoninėje yra 107 gydytojų etatai, 172 slaugytojų etatai. Ir vis dėlto daugiau medikų tikrai reikėtų.

VšĮ Kėdainių ligoninė planuoja mokėti priedą prie darbo užmokesčio keturiems gydytojams rezidentams, vienam gydytojui rezidentui apmokėti studijų kainą, apmokėti trijų asmenų profesinio mokymo programos kainą, grąžinti už baigusius profesinio mokymo įstaigų slaugytojų padėjėjo modulinio mokymo programą asmenis sumokėtas įmokas 32 asmenims, taip pat finansuoti šešiems bendrosios praktikos slaugos studentams studijų kainą, mokėti devyniems bendrosios praktikos slaugos studentams stipendijas.

Pinigų iš savivaldybės biudžeto gaus ne tik Kėdainių ligoninė ir PSPC, bet ir privačios gydymo įstaigos./ „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Apmokės studijas slaugytojams

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras galėtų gauti apie 131 tūkst. eurų.

Ši įstaiga planuoja finansuoti vieno gydytojo rezidentūros studijas, dviejų slaugos specialistų psichikos sveikatos slaugos specializacijos mokymus, vieno gydytojo odontologo padėjėjo mokymo programos studijas, mokėti stipendiją dviem antrosios pakopos studijų studentams (išplėstinės praktikos slaugos studijos) ir dviem slaugytojo padėjėjams, besimokantiems pagal slaugytojo padėjėjo modulinę profesinio mokymo programą.

Taip pat finansuoti bendrosios praktikos slaugos studijų kainą trims slaugos specialistams bei mokėti stipendiją pirmosios pakopos studijų studentams.

Kadangi Kėdainiuose priimtas sprendimas steigti Sveikatos centrą, kuriam priklauso ir privačios gydymo įstaigos – UAB Žaliakalnio poliklinika ir UAB Kėdainių šeimos klinika, jos taip pat iš rajono biudžeto gaus finansavimą atitinkamai 20 tūkst. ir 11 tūkst. eurų.

Aut. past.

Gaus ir kitos Sveikatos centro įstaigos

Kadangi Kėdainiuose priimtas sprendimas steigti Sveikatos centrą, kuriam priklauso ir privačios gydymo įstaigos – UAB Žaliakalnio poliklinika ir UAB Kėdainių šeimos klinika, jos taip pat iš rajono biudžeto gaus finansavimą atitinkamai 20 tūkst. ir 11 tūkst. eurų.

Žaliakalnio poliklinika planuoja mokėti penkiems gydytojams priedą prie darbo užmokesčio ir dviem bendrosios praktikos slaugytojams stipendijas.

Planuojama, kad įgyvendinus projektą kvalifikaciją įgis ar patobulins 75 medikai.

Tačiau tai – dar ne visos lėšos, kurios pasieks Kėdainių sveikatos priežiūros įstaigas. Sveikatos apsaugos ministerija gali skirti kone pusę milijono eurų Sveikatos centro veiklos modelio diegimui.

Jeigu projektas būtų patvirtintas, artimiausius penkerius metus būtų galima finansuoti koordinatoriaus, gyvensenos medicinos specialisto darbo užmokesčius, organizuoti daugiadalykės specialistų komandos narių mokymus taikant efektyvius paslaugų teikimo modelius, finansuoti sveikatos centro atvejo vadybininko, kuris konsultuos pacientus dėl „žaliojo koridoriaus“ gaunant sveikatos centre reikalingas sveikatos priežiūros paslaugas, darbo užmokesčio išlaidas.

Taip pat būtų galima pasirengti dokumentus, reikalingus sveikatos priežiūros paslaugų teikimui Sveikatos centre, taikant „žaliojo koridoriaus“ principus.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video