Ar bus Kėdainiuose antrasis rinkimų turas?

 Ar bus Kėdainiuose antrasis rinkimų turas?

BNS Vyginto Skaraičio nuotr.

Seimo rinkimai – jau spalio 13 dieną. Kėdainių rinkimų vienmandatėje apygardoje dėl rinkėjų balsų varžosi 9 į parlamentą norintys patekti asmenys. Nors įprastas yra rinkimų į Seimą antrasis turas, kuris šiemet numatytas spalio 27 dieną, bet jo gali ir nebūti.

Turi surinkti penktadalį balsų

Kaip numatoma LR rinkimų kodekse, Seimo rinkimų vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu laikomas daugiausia rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų gavęs kandidatas, bet ne mažiau kaip 1/5 visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Kėdainiuose balsavimo teisę turi maždaug 38,5 tūkst. kraštiečių.

Norint, kad kuris nors kandidatas patektų į Seimą pirmojo rinkimų turo metu, jis turi surinkti ne mažiau kaip penktadalį visų balsavimo teisę turinčių rinkėjų balsų.

Kitaip tariant, jei kažkuris kandidatas pirmojo rinkimų turo metu surinks apie 7,7 tūkst. rinkėjų balsų, antrojo rinkimų turo neprireiks.

Iš kokių kandidatų rinksimės?

„Rinkos aikštė“ pateikia glaustą ir koncentruotą informaciją apie visus devynis kandidatus, siekiančius būti išrinktais į Seimą Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje. Kandidatai vardijami abėcėlės tvarka.

Sandra BARZDIENĖ (30 m.) – Liberalų sąjūdis

Nuo 2015 metų Liberalo sąjūdžio nare esanti Sandra Barzdienė – rajono tarybos narė. Taip pat ji dirba projektų vadove VšĮ „Inovacijų agentūra“. 2016 metais S. Barzdienė baigė viešojo administravimo studijas Vytauto Didžiojo universitete, ten pat studijuoja ir Šiuolaikinę Europos politiką.

S. Barzdienė turi sukaupusi turto už 11,7 tūkst. eurų, metinės jos pajamos siekia 40,7 tūkst. eurų.

Tomas BIČIŪNAS (46 m.) – Lietuvos socialdemokratų partija

T. Bičiūnas – praėjusiais rinkimais į Seimą išrinktas kraštietis, iki tol dirbęs geografijos mokytoju, taip pat buvo rajono tarybos nariu. Seime politikas dirba Žmogaus teisių komitete. 2002 metais T. Bičiūnas baigė pedagogikos ir viešojo administravimo studijas.

Jis yra sukaupęs 69 tūkst. eurų turto, jo metinės pajamos siekia 45,5 tūkst. eurų.

Viktoras FIODOROVAS (37  m.) – išsikėlė pats

Ne vieną kadenciją Seime dirbantis, anksčiau Darbo partijos frakcijos Seime seniūnu buvęs V. Fiodorovas visai neseniai iš partijos išėjo ir dabar rinkimų kampanijoje dalyvauja kaip savarankiškas kandidatas. Seime dirba Ekonomikos komitete. Politikas studijavo SMK Aukštojoje mokykloje Kūrybos ir pramogų industrijas, tačiau studijų dar nebaigė.

V. Fiodorovas turi sukaupęs turto už 153,4 tūkst. eurų, jo metinės pajamos siekia 47,3 tūkst. eurus.

Mindaugas LINIUS (41 m.) – Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)     

M. Linius yra naujas žmogus politinėje padangėje. Jis – Utenos kolegijoje mokslus baigęs dantų technikas. Nurodo, kad užsiima humanitarine pagalba Ukrainos žmonėms.

Taip pat pažymi turintis 2 tūkst. eurų sukaupto turto.

Danutė MYKOLAITIENĖ (55 m.) – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga      

 D. Mykolaitienė dabar eina rajono vicemerės pareigas, anksčiau ji vadovavo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, ėjo Šėtos seniūnės pareigas, dar anksčiau buvo Kėdainių policijos komisariato pareigūne.

D. Mykolaitienė yra baigusi teisės studijas Mykolo Riomerio universitete bei teisės ir policijos veiklos studijas Lietuvos teisės universitete.

Kandidatė nurodo turinti 67,8 tūkst. eurų sukaupto turto, jos metinės pajamos siekia 42,1 tūkst. eurų.

Jurgita SEJONIENĖ  (43 m.) – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

J. Sejonienė – medikė, asociacijos „Lietuvos medikų Sąjūdis“ narė, vėliau buvusi valdybos pirmininko pavaduotoja. Šios kadencijos Seime ji dirba Sveikatos reikalų komitete. J. Sejonienė 2010 metais įgijo gydytojos radiologės specialybę Vilniaus universitete, 2005 metais Kauno medicinos universitete – medicinos gydytojos specialybę.

Seimo narė nurodo turinti sukaupusi turto už 140 tūkst. eurų, jos metinės pajamos siekia 44,2 tūkst. eurų.

Edvardas SINICKAS  (54 m.) – Nacionalinis susivienijimas

E. Sinickas dvidešimt metų ėjo „Lifosos“ skyriaus viršininko pareigas. Kandidatas nurodo baigęs Sankt Peterburgo elektrotechnikos universitete biomedicininių aparatų ir sistemų studijas.

E. Sinickas taip pat dalyvavo ir rinkimuose į Europos Parlamentą.

Vilija TARGAMADZĖ (66 m.) – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“  

Lietuvos edukologė, švietimietė prof. habil. dr. V. Targamadzė šios kadencijos Seime dirba Švietimo ir mokslo komitete. 1981 metais ji įgijo biologijos ir žemės ūkio pagrindų mokytojos kvalifikaciją. Vėliau apsigynė socialinių mokslų daktarės disertaciją „Švietimo sistemos lankstumas kaip paauglių edukacinio stimuliavimo prielaida“, 2000 m. jai buvo suteiktas socialinių mokslų habilituoto daktaro laipsnis. 2019 m. jai suteiktas Gedimino ordino Riterio kryžius už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje.

V. Targamadzė nurodo sukaupusi turto už 562,5 tūkst. eurų, jos metinės pajamos siekia 54,9 tūkst. eurų.

Valdas TUTKUS (63 m.) – TAIKOS koalicija / Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija

V. Tutkus yra buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas. Mokėsi Taškento aukštojoje pėstininkų vadų mokykloje, studijavo Maskvos M. Frunzės karo akademijoje.

2003 m. yra apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, yra gavęs Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos atminimo ženklą, garbės ženklus „Už nuopelnus krašto apsaugai“ ir „Geležinis vilkas“, 2009 m. Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didįjį kryžių.

Nurodo sukaupęs turto už 258,6 tūkst. eurų. Metinės jo pajamos, kaip nurodo jis pats, siekia vos 735 eurus.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video