Minint socialinių darbuotojų dieną, kėdainietei įteikta „Gerumo žvaigždė“

 Minint socialinių darbuotojų dieną, kėdainietei įteikta „Gerumo žvaigždė“

Sandra Sagatienė./„Rinkos aikštės“ archyvo/G. Minelgaitės-Dautorės nuotr.

Lietuvoje minint socialinių darbuotojų dieną, socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas įteikė šešiolika „Gerumo žvaigždės“ apdovanojimų ir daugiau nei pusšimtį padėkų įvairiose šalies savivaldybėse dirbantiems socialiniams darbuotojams. Tarp apdovanotųjų yra ir kėdainietė Sandra Sagatienė.

Pasižymėjimo ženklas „Gerumo žvaigždė“ S. Sagatienei, Kėdainių pagalbos šeimai centro direktorei, įteiktas už 100% vaikų iš nesaugių šeimų apgyvendinimą budinčio globotojo šeimose bei palydėjimo paslaugos jaunuoliams įsteigimą.

„Nuoširdus dėkui socialiniams darbuotojams už jų kilnią ir nelengvą misiją. Nors socialinio darbuotojo profesija palyginti jauna, šiuolaikinės visuomenės gyvenimą šiandien būtų sunku įsivaizduoti be socialinių darbuotojų. Dirbantieji šį darbą įgalina šeimas, vaikus, jaunuolius, žmones su negalia, senjorus bei socialinę riziką patiriančius žmones, stiprina bendruomenes, prisideda prie mūsų šalies socialinės gerovės kūrimo. Socialiniai darbuotojai – keičia gyvenimus“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras V. Šilinskas.

Pasižymėjimo ženklas „Gerumo žvaigždė“ yra aukščiausias ministro apdovanojimas, skiriamas asmenims, ypač pasižymėjusiems socialinės apsaugos ir darbo srityje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video