Ties geležinkelio pervažomis bus įrengti aukščio ribojimo vartai (PAPILDYTA)

 Ties geležinkelio pervažomis bus įrengti aukščio ribojimo vartai (PAPILDYTA)

Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Vykdant geležinkelio kelio Vilnius–Klaipėda elektrifikavimo projektą, rugsėjo 23 dieną, pirmadienį, pradėti įrengti aukščio ribojimo vartai. Numatomas aukščio ribojimas – 4,5 m.

Aukščio ribojimo vartai bus įrengti ties geležinkelio pervaža su Šėtos gatve, ties geležinkelio sankirta su Elevatoriaus gatve bei ties geležinkelio sankirta su Minareto gatve.

Ribojamas aukštis

Pastarosiomis dienomis ne vienas kėdainietis galėjo matyti ant geležinkelio bėgių ties Šėtos gatvės pervaža vykdomus darbus. Čia iš specialių metalinių konstrukcijų bei kelio ženklų įrengiami aukščio ribojimo vartai.

Tai reiškia, kad pervaža galės važiuoti ne aukštesnės kaip 4,5 metrų aukščio transporto priemonės. Šie vartai įrengiami tam, kad būtų apsaugotos nutiestos elektros linijos. O elektros linijų statybos pasiruošimo darbai vyko jau pernai.

Įrengtas kontaktinis tinklas

„Rinkos aikštei“ bendrovės  „LTG Infra“, valdančios šalies geležinkelių tinklą, besirūpinančia jo modernizavimu ir plėtra, komunikacijos partneriai paaiškino, kad Kėdainių mieste ir rajone vykdomi kontaktinio tinklo statybos darbai.

Geležinkelio elektrifikacija yra visai Lietuvai strategiškai svarbus projektas, būtinas norint netolimoje ateityje užtikrinti dar efektyvesnį ir žalesnį judumą be CO2 pėdsako naujais ir visiems keleiviams pritaikytais elektriniais traukiniais.

Pastatė ir kameras

Beje, dar pernai siekiant užtikrinti transporto priemonių saugumą geležinkelio pervažose, įkurtas pervažų stebėjimo centras, atisakyta pervažų postuose budinčių darbuotojų. Centralizuotame stebėjimų centre operatorius stebi eismo padėtį septyniose geležinkelio pervažose.

Keturiomis kameromis stebima ir Šėtos gatvės geležinkelio pervaža. Ateityje šiame centre numatoma stebėti apie 90 pervažų visoje Lietuvoje.

Parengta pagal Kėdainių r. savivaldybės inf.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video