Į nedidelį Meironiškėlių kaimelį ves asfaltuotas kelias

 Į nedidelį Meironiškėlių kaimelį ves asfaltuotas kelias

Darbai vyksta intensyviai – darbuojasi sunkioji technika, atliekami paruošiamieji žemės darbai./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Jau greit nediduko Krakių seniūnijos Meironiškėlių kaimo gyventojai į savo namus galės patekti asfaltuotu keliu. Žmonėms nebeteks kvėpuoti žvyrkelio dulkėmis. Pradėti kelio atkarpos Meironiškiai–Meironiškėliai kapitalinio remonto darbai.

Remontuos kapitaliai

Kelią KR-1 (Meironiškiai–Meironiškėliai) vos prieš keletą dienų pradėjo remontuoti kėdainiečių bendrovė Babėnų transportas.

Ši įmonė laimėjo Kėdainių rajono savivaldybės skelbtą konkursą.

Tiesa, šiuo etapu numatoma remontuoti dalį gatvės – iki Meironiškėlių kaimo, kad gyventojai galėtų pasiekti savo sodybas asfaltuotu keliu. Ateinančiais metais kapitalinio remonto darbai persikels į kitą atkarpą, kol asfaltuotas kelias susijungs su Meironiškiais.

Ateinančiais metais kapitalinio remonto darbai persikels į kitą atkarpą, kol asfaltuotas kelias susijungs su Meironiškiais.

Aut. past.

Gyventojai džiaugiasi prasidėjusiais darbais

Krakių seniūnas Ernestas Barčas pažymėjo, kad Meironiškėlių gyventojai labai džiaugiasi prasidėjusiais darbais.

,,Žmonės šitiek metų gyveno šalia žvyrkelio, kuris, pravažiavus mašinoms, labai dulkėjo.

Pagaliau žmonės ir namus galės pasiekti asfaltuotu keliu.

Būtent ir bus asfaltuojama kelio dalis, esanti nuo kelio Kėdainiai–Lipliūnai–Krakės iki Meironiškėlių“, – dėstė seniūnas.

Šiuo etapu numatoma remontuoti dalį gatvės – iki Meironiškėlių kaimo, kad gyventojai galėtų pasiekti savo sodybas asfaltuotu keliu.

Aut. past.

Darbų daug

Šiuo metu darbai intensyviai vyksta – darbuojasi sunkioji technika, atliekami paruošiamieji darbai. Vėliau laukia žemės sankasos darbai, kelio dangos konstrukcijos įrengimo darbai, nuovažų įrengimas, eismo organizavimo priemonių įdiegimas, inžinerinių tinklų nutiesimas ir vandens nuleidimas.

Pagal sutartį 2024 metais rangovas atlieka darbų už 116 000,00 Eur. Užsakovui gavus papildomų lėšų, už atliktus darbus bus apmokama pagal atskirą šalių papildomą susitarimą ir Veiklos sąrašo detalizuotą priedą (grafiką).

Likusius kelio remonto etapus planuoja atlikti atsižvelgiant į skirtą finansavimą 2025 ir 2026 metais.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video