Ugniagesiai tikrina gaisrinius hidrantus

 Ugniagesiai tikrina gaisrinius hidrantus

Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba informavo, kad tokios planinės patikros vyksta kasmet, kad problemų nekiltų tada, kai vandens reikia labiausiai – gaisro metu./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Pastarosiomis dienomis kėdainiečiai dažnai pastebi mieste iš lėto važinėjančius ir kažką tikrinančius ugniagesius. Ir tai nieko nuostabaus, mat būtent šiomis dienomis vykdoma gaisrinių hidrantų patikra. Tokios patikros vykdomos tiek mieste, tiek rajone.

Būtina tikrinti

Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba informavo, kad tokios planinės patikros vyksta kasmet, kad problemų nekiltų tada, kai vandens reikia labiausiai – gaisro metu. 

„Specialios paskirties įrenginiai, skirti vandeniui imti, statomi ant vandentiekio vamzdyno arba prijungiami prie jo. Šie įrenginiai yra skirti ugniagesiams. 

Kilus gaisrui, ugniagesiai iš hidranto imtų vandenį, jiems nereikėtų gaišti brangaus laiko važinėjant iki artimiausio atviro vandens šaltinio. 

Atvykę ugniagesiai prijungtų specialią žarną ir greitai prisipildytų gaisrinę cisterną vandens. Tai truktų vos keletą minučių ir jie vėl galėtų skubėti gesinti gaisro“, – informavo valdyba.

Hidrantai gali būti požeminiai, įtaisomi vandentiekio tinklo šuliniuose važiuojamojoje gatvės dalyje ar šalia jos, ir antžeminiai – įrengiami nevažiuojamojoje gatvės dalyje. 

Aut. past.

Išsiskiria raudona spalva

Gaisriniai hidrantai įrengiami ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir visame pasaulyje. Kėdainiuose dažnai matome visiškai naujai įrengtus gaisrinius hidrantus, kai atliekama gatvės rekonstrukcija. Pagal reikalavimus – hidrantai turi būti.

Tiesa, hidrantai gali būti požeminiai, įtaisomi vandentiekio tinklo šuliniuose važiuojamojoje gatvės dalyje ar šalia jos, ir antžeminiai – įrengiami nevažiuojamojoje gatvės dalyje. 

Hidrantai išsiskiria savo ryškia raudona spalva.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video