Ruošiasi remontuoti Novočėbės kaimo žiedinę sankryžą

 Ruošiasi remontuoti Novočėbės kaimo žiedinę sankryžą

Ši sankryža yra valstybinės reikšmės krašto kelio dalis, tad galutiniai sprendimai dėl jos remonto priimami Vilniuje. Visgi, gerų žinių yra. Žadama, kad sankryža bus tvarkoma, tai – artimiausių mėnesių klausimas./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainiečiai vis garsiau kalba apie Kėdainių miesto seniūnijai priklausančio Novočėbės kaimo ribose esančios žiedinės sankryžos prastą būklę. Ši sankryža yra valstybinės reikšmės krašto kelio dalis, tad galutiniai sprendimai dėl jos remonto priimami Vilniuje. Visgi, gerų žinių yra. Žadama, kad sankryža bus tvarkoma ir tai – artimiausių mėnesių klausimas.

Žmonės skundžiasi socialiniuose tinkluose

Dėl prastos žiedinės sankryžos būklės žmonės ėmė skųstis šį pavasarį – po žiemos kelio dangoje atsivėrė didesni plyšiai, atsirado nemenkų išdaužų. Nuo sunkiasvorių automobilių kelio danga tapo nelygi, provėžota.

Kaip jau įprasta šiais laikais, apie prastą kelio būklę žmonės skundėsi arba iš lūpų į lūpas, arba apie bėdas rašė socialiniuose tinkluose. Valstybinės ar kelių priežiūros institucijos jokių pastabų dėl šio kelio negavo.  

Bus tvarkoma

Ši žiedinė sankryža yra kelių Jonava–Kėdainiai–Šeduva ir Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai sankirta. Krašto kelias priklauso ,,Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija). Tai reiškia, kad ji atsakinga už šio kelio tvarkymą, priežiūrą ir t.t.

Kėdainių kelių tarnyba dėl šio kelio susirūpino taip pat pavasarį, kai buvo pastebėtos nemenkos kelio deformacijos.

Dėl prastos žiedinės sankryžos būklės žmonės ėmė skųstis šį pavasarį – po žiemos kelio dangoje atsivėrė didesni plyšiai, atsirado nemenkų išdaužų./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

„Paskutinė informacija yra tokia, kad žiedinės sankryžos asfaltbetonio dangos atnaujinimo darbų aprašas jau parengtas. Laukiama ,,Via Lietuva“ patvirtinimo ir bus pradėti vykdyti remonto darbai.

Darbus vykdys Kėdainių kelių tarnyba, mat tai bus asfaltbetonio dangos atnaujinimo darbai – kelio dangos remontas. Tai – artimiausių mėnesių klausimas“, – paaiškino Tomas Glebavičius, Kėdainių kelių tarnybos vadovas.

Darbus vykdo Dotnuvoje

Beje, šiemet Kėdainių kelių tarnyba vykdo ne vieną didesnės apimties kelio dangos remontą.

Šio metu Dotnuvoje, Vytauto gatvėje, tiek vienoje, tiek kitoje tilto pusėje klojamas ištisinis asfaltas. Tai yra įprastiniai kelio remonto darbai, tik apimtis darbų didesnė, nes ne tvarkomos išdaužos, o liejama ištisinė asfaltbetonio danga.

Beje, kiek vėliau numatomas ir nedidelės apimties paties tilto remontas. Šiuos darbus atliks naujas rangovas.

Baigia ir Meironiškiuose

Kėdainių kelių tarnyba šiemet darbus vykdo ir Krakių seniūnijoje. Nauja asfaltbetonio danga kelio atkarpoje Meironiškiai–Krakės jau yra paklota. Čia kelininkams liko tik baigiamuosius darbus atlikti. Tai vienas didesnių Kėdainių kelių tarnybos vykdomų darbų. Čia atnaujinta 650 metrų ilgio kelio atkarpa.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video