Kėdainiai bendradarbiaus su Latvijos miestu

 Kėdainiai bendradarbiaus su Latvijos miestu

Kėdainiai bendradarbiavo ir su Rusijos Federacijos miestu Rostovu Didžiuoju ir Baltarusijos Valkavisko miestu, tačiau prasidėjus aktyviam karui Ukrainoje, 2022 metų vasario mėnesį šios sutartys buvo nutrauktos. Šių miestų herbų prie savivaldybės pastato jau nebėra, o vietoje jų netrukus čia turėtų atsirasti Latvijos Augšdaugavos savivaldybės herbas./ „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kėdainių rajono savivaldybė nusprendė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Latvijos Augšdaugavos savivaldybe. Paaiškėjo, kad broliukai latviai nebuvo lengvai įkalbinami tokią sutartį pasirašyti.

Latviai ilgai nenorėjo bendradarbiauti

Bendradarbiavimo sutarties tikslas – užmegzti bendradarbiavimo ryšius tarp savivaldybių šiose srityse: viešojo administravimo, prekybos, ekonomikos, teritorijų tvarkymo, kultūros, komunalinių paslaugų, aplinkos, socialinės paramos ir saugumo, visuomeninio transporto ir kitose abiem pusėm patraukliose srityse.

Šalys bendradarbiaus kurdamos ir įgyvendindamos abiem pusėm naudingus projektus nurodytose srityse, kurie bus finansuojami iš vietinių biudžetų ar kuriems lėšų galima bus gauti iš Europos Sąjungos finansinės paramos fondų.

„Tiek metų neturėjome miesto partnerio kaimyninėje Latvijoje. Nepasisekė, na latviai kažkaip įdomiai, nors buvo pažadėję rasti miestą partnerį, pats kalbėjau, Rygoje būdamas klausiau. Na, didelio noro nerodė kažkaip.

Na, tikiuosi, per miesto šventę iškilmingai pasirašysime bendradarbiavimo sutartį“, – sakė meras Valentinas Tamulis.

Su Rusijos ir Baltarusijos savivaldybėmis bendradarbiavimą nutraukė

Kėdainiai turi keletą tarptautinių miestų partnerių – tai ir Vokietijos Zemerdos miestas, Švedijos Svaliovo komuna, Estijos Kohtla Jervės miestas, Lenkijos Brodnicos ir Lobezo miestai, Ukrainos Zaporožės srities Melitopolio miestas, Sakartvelo Televio miestas ir Rumunijos Feltičenio miestas.

Kėdainiai bendradarbiavo ir su Rusijos Federacijos miestu Rostovu Didžiuoju ir Baltarusijos Valkavisko miestu, tačiau prasidėjus aktyviam karui Ukrainoje, 2022 metų vasario mėnesį šios sutartys buvo nutrauktos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video