Ligoninės Priėmimo skyrius iš Europos Sąjungos laukia 3 mln. eurų

 Ligoninės Priėmimo skyrius iš Europos Sąjungos laukia 3 mln. eurų

Ne vieną dešimtmetį remonto laukęs ir niekaip finansavimo vis negaudavęs Kėdainių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos projektas pagaliau jau netrukus gali būti pradėtas./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Ne vieną dešimtmetį remonto laukęs ir niekaip finansavimo vis negaudavęs Kėdainių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos projektas pagaliau jau gali būti pradėtas. Netrukus viliamasi pasirašyti finansavimo sutartį. O kol ligoninė laukia fizinio atsinaujinimo, yra pokyčių ir dėl personalo – atleistas vienas gydytojas.

Netrukus turėtų prasidėti rekonstrukcija

Kaip informavo Kėdainių ligoninės vadovė, jau yra pateikta paraiška ir projekto įgyvendinimo planas, kurie šiuo metu yra vertinami. Į Kėdainių ligoninę buvo atvykę ir Centrinės projektų valdymo agentūros specialistai, vykdė projekto patikrą vietoje.

„Atsakinėjame į patikslinančius klausimus ir tikimės greitu metu pasirašyti finansavimo sutartį“, – naujienomis pasidalijo Kėdainių ligoninės direktorė Asta Šakickienė.

Visa projekto vertė siekia daugiau kaip tris milijonus eurų. Finansavimas skiriamas iš ES fondų pagal investicijų programą „Regionų ir savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų infrastruktūros modernizavimas“.

Kėdainių ligoninės direktorė Asta Šakickienė tikisi, kad ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių pavyks rekonstruoti per pusantrų metų./Eglės Kuktienės nuotr.

Projekto įgyvendinimo laikas siekia pusantrų metų.

Už tuos tris milijonus eurų planuojama rekonstruoti pastatus, remontuoti patalpas, įsigyti reikalingus baldus ir įrangą, adaptuoti vidines informacines sistemas. Kitaip tariant, po rekonstrukcijos skyrius bus visiškai naujas, modernus ir atitiks šiuolaikinius medicinos priežiūros standartus.

Po pakartotinių skundų atleido gydytoją

Tiesa, yra pokyčių ir dėl personalo.

Kaip teigė ligoninės vadovė A. Šakickienė, po gautų kelių pakartotinių skundų dėl vieno mediko darbo buvo priimtas sprendimas jį atleisti.

„Gydytojo atsisakėme, nes buvo net keletas nusiskundimų dėl netinkamos komunikacijos.

Po kiekvieno jų su gydytoju kalbėjomės, kad turi būti pagarbus bendravimas, neteisiant paciento dėl jo gyvenimo būdo, žalingų įpročių ar panašiai, tačiau situacija nesikeitė ir po paskutinio išnagrinėto pagrįsto skundo (tai atlieka Vidaus medicinos auditas) priėmiau sprendimą atleisti“, – neslėpė A. Šakickienė.

Jos teigimu, skundų, nors ir nėra daug, tačiau vis dar pasitaiko.

„Skundų nėra daug. Šiuo metu yra nagrinėjami du: vienas dėl bendravimo (kilo konfliktas), kitas – dėl paslaugos teikimo, bet taip pat susijęs su komunikacija.

Ne vieną dešimtmetį remonto laukęs ir niekaip finansavimo vis negaudavęs Kėdainių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus
rekonstrukcijos projektas pagaliau jau netrukus gali būti
pradėtas.

Aut. past.

Abiem atvejais konfliktas buvo išspręstas nedelsiant, bet tam, kad suprastume, kurioje vietoje turime pagerinti savo darbą, kad ateityje tokių įvykių išvengtume, vykdome vidinį tyrimą ir išmoktą pamoką panaudosime kaip atvejį gerinti savo darbą. Yra nusiskundimų, kurie nesusiję su ligoninės teikiamomis paslaugomis, tai daugiau socialinės problemos, pavyzdžiui, prašo maisto talonų, nemokamų vitaminų, guldyti į skyrių, kai nėra indikacijų, dėl kurių reikia teikti skubią pagalbą guldyti į ligoninę. Tokiais atvejais susisiekiame su socialines paslaugas teikiančiomis institucijomis“, – sako ligoninės direktorė.

Ji priduria, kad visus nusiskundimus nagrinėja, tačiau bet kuriuo atveju prašo nusiskundimus pateikti raštu, nes tuomet yra aiškesnis nusiskundimas bei galima detaliau jį išnagrinėti.

„Daugeliu atveju pasikalbėjus paaiškėja, kad yra tiesiog netinkama komunikacija arba skirtingai suprasta informacija (pavyzdžiui, artimieji supyksta, kad į Priėmimą-skubios pagalbos skyrių atvežtas artimasis, kuriam reikia ne skubios pagalbos, bet priežiūros, yra neguldomas į slaugą. Tiesiog paaiškiname, kad reikia kreiptis į šeimos gydytoją ir tiesiog susitvarkyti dokumentus, padedame su informacija ir proceso paaiškinimu).

Nagrinėjami visi: žodiniai ir rašytiniai skundai ir pateikiamas atsakymas“, – sako pašnekovė.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kviečia dirbti: teigia, kad gali pasiūlyti ypatingai geras sąlygas

Kėdainių ligoninėje, tiesa, vis dar trūksta medikų, o ypatingai – Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje. Tiesa, jame dirbti bus gerokai maloniau po rekonstrukcijos, tačiau ir dabartinėmis sąlygomis personalas yra labai reikalingas.

„Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir mūsų ligoninė ieško gydytojų, kurie norėtų dirbti Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje (nuo medicinos gydytojo iki gydytojo specialisto), kardiologo, neurochirurgo, neurologo, psichiatro, bendrosios praktikos slaugytojų, ypač galinčių ir norinčių dirbti operacinėse, prie endoskopinių tyrimų.

Prisitaikytume prie mediko poreikio, kuriame svarbiausią dalį sudaro atlygis, bet nemažiau svarbus faktorius yra aprūpinimas reikalinga įranga, priemonėmis bei darni darbo aplinka“, – žada ligoninės vadovė.

Kėdainių ligoninėje, tiesa, vis dar trūksta medikų, o ypatingai – Priėmimo-skubios
pagalbos skyriuje. Tiesa, jame dirbti bus gerokai maloniau po rekonstrukcijos, tačiau ir dabartinėmis sąlygomis personalas yra labai
reikalingas.

Aut. past.

Remia slaugytojų studijas

Visoje Lietuvoje, o ir Kėdainiuose, trūkstant ir slaugytojų, ligoninė vykdo projektą, kurio metu gali suteikti paramą žmonėms, pasirinkusiems slaugytojų krypties studijas.

„Šiuo metu kalbamės su ligoninėje dirbančiomis ir puikiai savo darbą atliekančiomis slaugytojų padėjėjomis, kurios norėtų ir galėtų toliau studijuoti ir įgyti bendrosios praktikos slaugytojos išsilavinimą. Prioritetą skirsime esamiems darbuotojams, nes jie yra susipažinę su realiu darbu, o ir mes jau galime daryti išvadas, kad darbas patinka ir tinka bei yra noras tobulėti. Kol kas sąlygas tik nagrinėjamės, kalbamės su studijų įstaigomis, esame pasirengę potencialių studentų sąrašą vertiname visas galimybes“, – sako A. Šakickienė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video