Valučiuose degė šiltnamis

 Valučiuose degė šiltnamis

Ugniagesiams numalšinus ugnį, vietos gyventojai nuostolius dar skaičiuoja. Žmonės ne vienerius metus šildomuose šiltnamiuose augino svogūnų laiškus, agurkus, pomidorus./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Savaitgalį Kėdainių rajone degė polietileno plėvele dengtas šiltnamis. Ugniagesiams teko skubėti ir į dar du iškvietimus – tempti užklimpusio pareigūno automobilio ir ieškoti esą degančio miško.

Gaisras šiltnamyje įsiplieskė ankstų rytą

Gaisras Dotnuvos seniūnijai priklausančiame Valučių kaime kilo labai ankstų sekmadienio rytą.

04 val. 16 min. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad minėto kaimo Jaugilos gatvėje atvira liepsna dega šiltnamis, šalia yra daug kitų šiltnamių.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Dotnuvos ir Krakių ugniagesių komandos.

Pirmieji į įvykio vietą atskubėjo vos už kelių kilometrų įsikūrę Dotnuvos ugniagesiai. Jiems atvykus polietileno plėvele dengtas šiltnamis degė atvira ugnimi.

„Šiltnamis 28×6 metrų dydžio, medinių konstrukcijų, dengtas polietileno plėvele. Gaisro metu išsilydė visa polietileno plėvelė, apdegė medinės konstrukcijos 10×6 metrų plote“, – informavo Džiuginta Vaitkevičienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Beje, pirmasis šį gaisrą pamatė kaimynas, kuris visiškai atsitiktinai važiavo automobiliu ir išvydo atvirą ugnį. Jei ne kaimynas – nuostoliai galėjo būti kur kas didesni.

Aut. past.

Pamatė kaimynas

Ugniagesiams numalšinus ugnį, vietos gyventojai nuostolius dar skaičiuoja. Žmonės ne vienerius metus šildomuose šiltnamiuose augino svogūnų laiškus, agurkus, pomidorus.

Manoma, kad gaisras galėjo kilti nuo krosnies, kuria šiltnamis šildomas.

Beje, pirmasis šį gaisrą pamatė kaimynas, kuris visiškai atsitiktinai važiavo pro šalį automobiliu ir išvydo atvirą ugnį. Jei ne kaimynas, nuostoliai galėjo būti kur kas didesni.

Ugniagesiams numalšinus ugnį, vietos gyventojai nuostolius dar skaičiuoja. Žmonės ne vienerius metus šildomuose šiltnamiuose augino svogūnų laiškus, agurkus, pomidorus.

Aut. past.

Ugniagesiams tekto traukti užklimpusius pareigūnus

Šeštadienį Kėdainių rajono ugniagesiams teko skubėti ir į dar du iškvietimus. Po trečios valandos dienos gautas policijos budinčiojo pranešimas, kad reikia ištraukti užklimpusį pareigūnų automobilį.

Į Pernaravos seniūnijos Grinių kaimą nuvyko Rugėnų ugniagesių komanda. Buksyravimo lynu policijos automobilis ištrauktas.

Po penktos valandos vakaro ugniagesiams pranešta, kad Surviliškio seniūnijos Kalnaberžės kaime dega miškas.

Į įvykio vietą pasiųsta Dotnuvos ugniagesių komanda. Iki nurodytos vietos ugniagesiams buvo sunku privažiuoti dėl prastų kelių. Atvykus ir atlikus žvalgybą konstatuota, kad gaisro požymių nebuvo. Ugniagesiai grįžo į komandą.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video