Pajieslyje pašventintas kaimo kryžius

 Pajieslyje pašventintas kaimo kryžius

Pajiesliškiai, jų šeimų nariai susirinko į Švč. Mergelės Marijos, Liūdinčiųjų Guodėjos, atlaidus, kur po šv. Mišių buvo pašventintas naujas kryžius./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Į Kėdainių rajono Krakių seniūnijos Pajieslio kaimą rinkosi esami ir anksčiau čia gyvenę žmonės. Čia pašventintas visai neseniai pastatytas kaimo kryžius, pakeitęs senąjį, stovėjusį dar nuo 1929-ųjų metų. Vietiniams – tai didėlė šventė ir labai svarbus įvykis.

Rinkosi į atlaidus

Pajiesliškiai, jų šeimų nariai susirinko į Švč. Mergelės Marijos, Liūdinčiųjų Guodėjos, atlaidus, kur po šv. Mišių buvo pašventintas naujasis kryžius.

„Senasis kryžius atitarnavo beveik šimtą metų. Jis jau buvo visai sutrūnijęs, tad vietos gyventojams kilo idėja kryžių atstatyti.

Kaimo gyventojams kryžius – labai svarbus. Todėl šio darbo ėmėmės ir kryžių pastatėme.

Tikimės, kad ir naujasis tarnaus ne mažiau kaip šimtą metų“, – kalbėjo Krakių seniūnas Ernestas Barčas.

Susirinkusieji dėkojo Krakių seniūnui E. Barčui ir jo komandai, kraštiečiui S. Laurynui už kryžiaus atnaujinimo idėją, visiems pajiesliečiams ir Pajiesliui prijaučiantiems.

Aut. past.

Dėkojo geradariams

Į parapijos šventę šiemet susirinko nemažai vietos gyventojų ir iš svetur atvykusių.

Susirinkusieji dėkojo Krakių seniūnui E. Barčui ir jo komandai, kraštiečiui S. Laurynui už kryžiaus atnaujinimo idėją, visiems pajiesliečiams ir Pajiesliui prijaučiantiems.

Kryžių pašventino parapijos klebonas Emilis Jotkus.

Vietos gyventojai nuo seno tiki, kad kryžius apsaugo kaimą nuo negandų. Tam jis ir buvo pastatytas.

Kryžių nuolat prižiūri, juo rūpinasi, aplinką tvarko ir gėles sodina šalia gyvenantys žmonės.

3 Komentarai

  • bet ten kažkas,lyginant su elektros stulpu, kreivai stovi.

  • Galvojom, kad seniūnas iš kito rajono nieko gero nepadarys,bet dabar labai džiaugiamės,nes turim patį geriausią seniūną. Dar kartą ačiū už kaimo kryžių.

    • Seniunas geras, bet padla Daiva jam kisa koja. Kalba visam kaimui nesamones. Tegul apie savo pjoka vyra papasakojo kaip liepe koduotis arba butu palikus

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video