Saviečių bendruomenė atšventė dvidešimtmetį

 Saviečių bendruomenė atšventė dvidešimtmetį

Saviečių kaime šventės organizuojamos kasmet, keletą metų koją kišo pandeminiai ir statybiniai reikalai./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Saviečių kaimo gyventojai ir svečiai rinkosi į bendruomenės namų kiemelį, kuriame surengta šio kaimo bendruomenės dvidešimtmečio šventė. Renginys įvyko po kelerių metų pertraukos, ir čia netrūko nieko – veiklos buvo tiek jaunam, tiek vyresniam.

Buvo ką veikti

Pelėdnagių bendruomenės centras visus norinčius kvietė pasportuoti, jaunieji mokslininkai demonstravo įvairias chemines reakcijas.

Visus susirinkusiuosius linksmino Pelėdnagių bendruomenės centro ansamblis „Ašarėna“.

Saviečių kaimo bendruomenės pirmininkė Rita Borijinskienė (dešinėje) tiki, kad tiek kaimas, tiek bendruomenė dar tikrai gyvuos./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

„Sunkiai mums sekėsi kurtis, bendruomenė nebuvo stipri.

Iš pradžių glaudėmės vienose patalpose, o po to, užsidarius kaimo parduotuvei, sugebėjome susirasti rėmėjų ir įsigyti pastatą. Nuosavybės teise dabar jis priklauso mums.

Vėliau teikėme įvairius projektus Žemės ūkio ministerijai, susitvarkėme pastato stogą, truputį ir vidų apsitvarkėme.

Renginio metu apdovanoti labiausiai kaimui nusipelnę žmonės, kurie prisideda prie bendruomenės veiklos, kad kaimas judėtų į priekį.

Aut. past.

Daugiausia darbų buvo atlikta iš LEADER programos – ir pastatas apšiltintas, ir

kanalizacija įvesta, ir baldai nupirkti“, – kalbėjo Saviečių kaimo bendruomenės pirmininkė Rita Borijinskienė.

Kuriasi jaunimas

Susirinkusiuosius linksmino ir liūdėti neleido Pelėdnagių bendruomenės centro ansamblis „Ašarėna“./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Renginio metu apdovanoti labiausiai kaimui nusipelnę žmonės, kurie prisideda prie bendruomenės veiklos, kad kaimas judėtų į priekį.

„Kasmet rengiame šventes ir kviečiame būti kartu.

Keletą metų mums koją kišo visi pandeminiai ir kiti statybiniai reikalai. Bet pagaliau žmonės ir vėl gali rinktis, bendrauti.

Labai džiaugiamės, kad kaime atsirado naujakurių. Nors kaimas sensta, tačiau visgi jauni žmonės kuriasi ir gyvenimą planuoja kaime. Tai mus labai džiugina“, – dėstė R. Borijinskienė.

Jaunieji mokslininkai kaimo gyventojams demonstravo įvairias chemines reakcijas./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Gyvenimas banguotas

R. Borijinskienė neslėpė – bendruomenės gyvenimas banguotas, mat vieni metai būna geresni, kiti – prastesni.

Saviečių kaimas turi savo nuolatinius geradarius ir rėmėjus.

Įvairias iniciatyvas ir renginius nuolat remia ir palaiko ūkininkai Naruševičiai, Mečys Derbutas, žemės ūkio kooperatyvas „Mūsų ūkis“.

Pelėdnagių bendruomenės centro moterys kvietė susipažinti su jų veikla, dalyvauti įvairiose sportinėse rungtyse./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

„Kai tik įsikūrėme, bendruomenę sudarė šešiasdešimt narių, dabar liko tik trisdešimt. Bet labai džiaugiamės ir tikimės, kad prie mūsų jungsis naujakuriai.

Vienais metais vienas branduolys aktyvesnis, kitais – jau kitas susidaro.

Labai gaila, kad mūsų gimnazistai užaugo ir paliks kaimą, tačiau yra daug mažiukų, auganti jaunoji karta, tad tikimės, kad tiek bendruomenė, tiek kaimas gyvuos dar ilgai“, – optimistiškai nuteikė bendruomenės vadovė.

2 Komentarai

  • Manau šuandien už tai rurite būti dėkingi Baltrautuenei, kad skyre lėšų per lyder programą.

  • Mėnesį šventė-kas čia per seniena???

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video