Paaugliai niokojo sporto aikštyną: kliuvo krepšinio lentai

 Paaugliai niokojo sporto aikštyną: kliuvo krepšinio lentai

Kėdainiečiai pasakojo, kad krepšinio lentą paaugliai daužė net keletą dienų iš eilės. Grupelė paauglių akmenis į krepšinio lentą mėtė ir šeštadienio vakarą, ir sekmadienio rytą./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Savaitės pradžia Kėdainių miesto seniūnijai prasidėjo nenumatytais darbais, mat po savaitgalio pastebėta, kad mieste, J. Basanavičiaus gatvėje, suniokota visai neseniai įrengta krepšinio lenta.

Paauglių grupelė

Kėdainiečiai pasakojo, kad krepšinio lentą paaugliai daužė net keletą dienų iš eilės. Grupelė paauglių akmenis į krepšinio lentą mėtė ir šeštadienio vakarą, ir sekmadienio rytą.

Tiesa, nors įvykį tiek lauke, tiek būdami namuose matė ne vienas žmogus, tačiau policijos pareigūnai apie niokojamą visuomeninį turtą informacijos negavo – žmonės į Bendrąjį pagalbos centrą nesikreipė.

Sušluos duženas

Kėdainių miesto seniūnija artimiausiu metu pasiųs darbininkus surinkti stiklo duženų. Jos bus sušluotos, surinktos ir išvežtos.

Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Seniūnija pasirūpins išdaužtą specialų krepšinio lentos stiklą pakeisti nauju. Tačiau kada tiksliai bus sutvarkyta krepšinio lenta – dar neaišku.

Sporto aikštelė jaunimui buvo įrengta rekonstruojant daugiabučių namų kiemus.

Prieš keletą mėnesių

Praėjusių metų rudenį Josvainių gatvėje taip pat buvo suniokota neseniai įrengta krepšinio lenta.

Šią lentą dar gegužės mėnesį gyventojų prašymu įrengė seniūnija, kad vietos jaunimas galėtų sportuoti.

Beje, prie gražios inciatyvos prisidėjo ir vietos gyventojai, kurie rėmė šios aikštelės sutvarkymo darbus ir patys prisidėjo puoselėdami aikštelę.

Kada tiksliai bus sutvarkyta krepšinio lenta – dar neaišku. Sporto aikštelė jaunimui buvo įrengta rekonstruojant daugiabučių namų kiemus.

Aut. past.

Sumos nemenkos

Kėdainiai niekuo nesiskiria ir nuo didžiųjų Lietuvos miestų. Panašių problemų kyla ir Kaune, ir Vilniuje, ir kitur.

Dažnai vandalizmo atvejais kreipiamasi į policiją.

Kartais pareigūnams pavyksta nustatyti chuliganus, o nukentėjusiesiems prisiteisti net tūkstantinę žalą.

Kėdainių miesto seniūnija gyventojų prašo nebūti abejingiems ir, pamačius niokojant sporto, vaikų žaidimų aikšteles ar kitą miesto turtą, paskambinti policijai.

6 Komentarai

  • Kodėl taip niokojamos Kėdainiuose žaidimų aikštelės? Net dangos nulupinėjamos.

  • Per mažos baudos už niokojimą. Būtų tėveliams kokių 10 – 20 tūkstančių už lentą, o iš išieškotos sumos kaip prizas 25% tam, kuris pranešė policijai, tai ir nebūtų abejingų žiūrovų. Tada ir tėveliai gal daugiau savo benkartukų auklėjimu susidomėtų.

    • Pridaro tu pusdurniuku,o kad reikia juos auklėt nedaeina.Tie,kurie matė ir tilėjo,irgi ar su pirštu daryti,ar nedaryti,ar nedanešioti?

      • Tu krw galva gydik

      • I kedainiu mentus nera ko kreiptis jai jie visi yra korumpuoti cia sita visi zino ir kas is to kad kreipsis i policija nieko o kad vaikai dauzo tai jie ir dauzys kol negaus per nagus

  • Tokio šūdo kaip Kėdainiuose daugiau turbūt nėra niekur Lietuvoje. Degradų miestas. Neveltuj Uspaskichas tiek laiko laikėsi juose. Ir keista, nes miestas itin senas, su nuostabiu senamiesčiu, puikia istorija, bet… Aišku, yra ir daugybė puikių žmonių, bet tas vat degeneratų kiekis tikrai didžiulis. Gal todėl, kad okupantų laikais buvo itin surusintas. Tas laužymas, naikinimas yra iš ten.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video