Trimeris ir trimerio valas: ekspertai dalinasi praktiniais saugumo patarimais

 Trimeris ir trimerio valas: ekspertai dalinasi praktiniais saugumo patarimais

Šis elektrinis sodo įrankis turi daug pavadinimų, priklausomai nuo to, kurioje pasaulio vietoje gyvenate, tačiau vienas dalykas visiems styginiams trimeriams yra bendras: jis tikrai pranoksta gyvatvorių žirkles karpydamas ir apipjaustydamas! Kaip ir dauguma elektrinių įrankių šiais laikais, styginių žoliapjovės yra dujinės, su elektros laidu ir įkraunamos baterijos belaidžių versijų.

Kas yra styginis trimeris ir trimerio valas?

Mašiną aštuntojo dešimtmečio pradžioje išrado George’as Ballas iš Hiustono, Teksaso. Jis pritvirtino meškerės valą prie vejos briaunos galvutės ir sugebėjo pjauti žolę ir piktžoles. Įrankis veikia pagal principą, kad dideliu greičiu sukama linija dėl įcentrinio pagreičio tampa ištempta ir įtempta. Valo įtempimas daro ją standžią, o linijos inercija suteikia energijos pjovimui. Taigi iš esmės tai yra kaip besisukantis botagas.

Keli saugos patarimai dirbant su trimeriu ar žoliapjove:

Pjovimo metu būtinai dėvėkite visas apsaugines priemones

Pjaunant sužeisti gali trimerio valas ir kiti objektai, todėl svarbiausia yra apsaugoti akis, nes net mažas nutrūkęs linijos gabalas ar šiukšlės, pvz., akmenukas, važiuojantis 200–300 mylių per valandą greičiu, gali smarkiai sužaloti akis. Skydelis užtikrina visišką veido apsaugą.

Nedėvėkite šortų ar sandalų dėl akivaizdžių priežasčių. Sunkios kelnės šiek tiek apsaugos, jei jus nutrenks nuolaužos (nors vis tiek jausitės!). Net nulūžusios žoliapjovės gabalai nupjaus odą.

Dėvėkite apsauginius batus su plieniniais dangteliais ir padais, nes jie apsaugos jūsų kojas, jei dirbdami apaugusioje vietoje vaikščiosite ant stiklo, metalo, vinių ar kitų nemalonių dalykų. Pjaudami pasukite žoliapjovę taip, kad nupjauta medžiaga būtų išmesta nuo jūsų. Galiausiai dėvėkite ausines, kad apsaugotumėte ausis, nes ilgalaikis stiprus garsas gali pakenkti klausai.

Rūpinkitės laidais

Naudodami elektrinį, laidinį trimerį ar žoliapjovę stenkitės, kad žolės ar kiti pašaliniai objektai nepataikytų laido. Elektrinės žoliapjovės yra mažiau galingos nei dujinės versijos, o trimerio valas greičiausiai nenutrauktų laido, tačiau gali pažeisti izoliaciją.

Saugokitės pašalinių žmonių

Tiek trimerio valas, tiek visas mechanizmas gali būti potencialiai pavojingas ir sužaloti Jus bei aplinkinius. Be to, greta Jūsų stovintys žmonės dažniau nukentės nuo šiukšlių nei jūs patys. Taip yra todėl, kad šiukšlės gali keliauti aukštyn ir galiausiai pasiekti akių lygį, kai pasiekia kitą asmenį. Tai ypač aktualu tuo atveju, jei pjaunate žoliapjove arba naudojate vejapjovę ant pakilusios žemės. Taigi pristabdykite savo darbą, kol žmonės ar gyvūnai pasitrauks.

Žoliapjovės išmestos šiukšlės taip pat gali rikošetu nukristi nuo kietų paviršių. Mažų vaikų niekada neturėtų būti šalia, kai naudojate elektrinę sodo įrangą.

Venkite langų ir automobilių

Pjovimo metu žoliapjovės išmesti akmenukai gali lengvai susmulkinti dažus ir stiklą, net įskilti ar išdaužti jūsų namo ar automobilio langus. Patikrinkite, kur skrenda šiukšlės, ir saugiai nukreipkite jas nuo visko, kas gali būti pažeista

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video