20-oji Agurkų šventė: būta ir tradicijų, ir naujovių
Šiandien Kėdainių miesto parkas tiesiog atgijo – čia vyko jubiliejinė 20-oji Agurkų šventė.
Kasmet įvairių staigmenų sumanantys renginio organizatoriai šiemet kvietė pasižiūrėti į daržovių madas, už kurias atsakingas buvo floristas Modestas Vasiliauskas. Jis šventės metu kūrė keturių suknelių kompoziciją iš skirtingų vasaros gėrybių – agurkų, burokėlių, morkų ir svogūnų bei į pagalbą pasitelkdamas gamtos dovanojamus gėlių žiedus.
Taip pat šiemet pirmą kartą buvo galima susipažinti su skirtingų Lietuvos regionų kulinariniu paveldu – aukštaičiai demonstravo, kaip kepti šakotį, žemaičiai vaišino kastiniu ir cibulyne, dzūkai virė grybienę, suvalkai gamino „Zanavykų ragaučius“, o svečiai iš Mažosios Lietuvos supažindino, kaip paruošti ir kepti žiobrius ant žarijų.
Nors naujovės visuomet džiugina, tačiau tradicijos išlieka tradicijomis. Jų laikosi ir šventės organizatoriai. Be minėtų įdomybių tradiciškai vyko šeimininkių iš 11 rajono seniūnijų varžytuvės. Šeimininkėms teko iš įvairiausių sodo ir daržo gėrybių ant pjaustymo lentelės sukurti kokią nors kompoziciją. Geriausia Kėdainių krašto gaspadine išrinkta josvainietė, pasirinkusi sudėti trispalvę.
Taip pat tradiciškai kiekviena seniūnija buvo įrengusi savo kiemelį. Juose svečiai galėjo pasivaišinti įvairiais tradiciniais patiekalais ir net susipažinti su įvairiausiomis edukacinėmis veiklomis – kaip rišti sodus, gaminti muilus, pinti rankines, velti vilną ir kt.
Vakarop visi kėdainičiai ir miesto svečiai leido laidą klausydamiesi atliekamos muzikos.
[#gallery=886#]