Kviečia rinkti įdomiausią Kėdainių rajono istorinį vietovardį

 Kviečia rinkti įdomiausią Kėdainių rajono istorinį vietovardį

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Šiemet portalo lrt.lt skaitytojai išrinko gražiausią gyvenamosios vietos šalyje pavadinimą – juo tapo Pelėdnagiai. Tokių oikonimų – gyvenamųjų vietų tikrinių vardų – yra gausiai mūsų, Kėdainių rajono, savivaldybėje. Kviečiame balsuojant išrinkti jums įdomiausią gyvenamosios vietos pavadinimą.

Iš visų seniūnijų parinkta esamų ir buvusių oikonimų pavyzdžių, kurių daryba, kilmė ir prasmė yra neįprasta, netikėta, šmaikšti ar intriguojanti. Į 16-os istorinių kraštovardžių aprašus patenka ir Pelėdnagiai, bet šio vardo balsuoti neteikiame, nes jis jau pelnęs gražiausio vietovardžio titulą šalyje. Balsuoti galima iki rugsėjo 12 dienos.  Balsuoti savivaldybės svetainėje, skyrelyje „Apklausa″.

Rinkimų rezultatai bus paskelbti rugsėjo 13 dieną konferencijos, skirtos Vietovardžių metams, metu, taip pat savivaldybės svetainėje bei feisbuko paskyroje. Konferencija „Česlovo Milošo žemės kultūrinis, istorinis kraštovaizdis ir vietovardžiai“ vyks Česlovo Milošo kultūros centre Šeteniuose.

Rinkimus ir konferenciją organizuoja Lietuvių kalbos draugijos Kėdainių Mikalojaus Daukšos skyrius ir Kėdainių rajono savivaldybė.

Pateikiame įdomiausių istorinių vietovardžių sąrašą ir prašome balsuoti už Jums įdomiausią pavadinimą. Pavadinimus iš daugybės atrinko ir aprašus parašė Kėdainių rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistas, kraštotyrininkas ir vietovardžių tyrėjas Rytas Tamašauskas.

Sąrašas: 

Aklapuõdžiai, Babė́nai, Devyndúoniai, Gėláiniai, Gùptilčiai, Kalnãberžė, Lauksargis, Lioliaĩ, Pilióniai, Ramėnai, Sauskójai, Šventýbrastis, Šalčmiriaĩ, Šnìpiškis, Žebgraužiaĩ.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video