Kėdainiuose minima Gedulo ir vilties diena (GALERIJA)

 Kėdainiuose minima Gedulo ir vilties diena (GALERIJA)

Šiandien Kėdainuose, kaip ir visoje Lietuvoje, minima Gedulo ir vilties diena. Šiai dienai skirti renginiai prasidėjo vidurdienį Knypavos Rinkos aikštėje, kur vyko atminties akcija „Ištark, išgirsk, išsaugok“.

Tokia akcija Kėdainiuose vyko pirmą kartą ir jos metu perskaityta 5000 tremtinių bei politinių kalinių vardų bei likimų.

Vardus ir likimus skaitė Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis, žinomi Kėdainių krašto žmonės, Šaulių organizacijos nariai, „Misijos Sibiras“ atstovai, skautai ir kitų visuomeninių organizacijų nariai.

Renginyje taip pat dalyvavo savivaldybės administracijos vadovai, Tarybos nariai, seniūnai.

Šiandien 17 val. Kėdainių geležinkelio stotyje organizuojama Pagarbos ir Atminties valanda, skirta Lietuvos gyventojų tremties ir masinių žudynių 78-osioms metinėms paminėti, Lietuvos okupacijos aukų pagerbimas, gėlių padėjimas.

Susirinkusiems koncertuos Kėdainių kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių mišraus choras „Diemedis“, o 18 val. Kauno gatvės kapinėse prie simbolinio Tremtinio kryžiaus bus aukojamos Šv. mišios.

[#gallery=1975#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video