Receptai jūsų šventiniam stalui: ruoškite ir mėgaukitės

 Receptai jūsų šventiniam stalui: ruoškite ir mėgaukitės

BNS Luko Balandžio nuotr.

rinkosaikste.lt

Gruodžiui tik prasidėjus visų širdys prisipildo džiugaus laukimo ir rūpesčių. Artėja didžiosios metų šventės – pats nuostabiausias laikotarpis. Šiuo stebuklingu laiku susimąstome apie prabėgusius metus, nuveiktus darbus, įgyvendintas ar neįgyvendintas svajones. Kartu imame nekantriai laukti, kada su artimaisiais susėsime prie bendro stalo. O kad per šias Kalėdas galėtume skirti bent truputėlį daugiau laiko tiems, kuriuos mylime, ir šventinį stalą paruoštume greičiau ir lengviau, siūlome keletą receptų, padėsiančių sutaupyti jūsų laiką.

Kepta višta su bulvytėmis ir „Napoletana“ padažu

Reikės:

1 viščiuko, 2 šaukštų aliejaus, 1 šaukšto medaus, žiupsnelio juodųjų pipirų, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukšto druskos, 700 g jaunų bulvyčių, 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Napoletana“, keleto šakelių baziliko.

Gaminame:

Viščiuką apšlakstykite aliejumi ir medumi. Pagardinkite pipirais, citrinos sultimis ir druska. Jaunas bulvytes įpjaukite ir apvoliokite tame pačiame dubenyje, kuriame marinavote viščiuką. Į kepimo formą supilkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažą „Napoletana“, ant jo sudėkite pamarinuotas bulvytes ir uždėkite viščiuką. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 1 val. Iškeptą viščiuką papuoškite šviežiu baziliku.

Trupininis vyšnių pyragas

6-ioms porcijoms reikės:

200 g miltų, 100 g cukraus, 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės, 180 g sviesto, 430 g KĖDAINIŲ KONSERVŲ vyšnių uogienės, 1 saujos šaldytų vyšnių, ½ šaukštelio malto cinamono, 150 g maskarponės sūrio, žiupsnelio gvazdikėlių.

Gaminame:

Miltus sumaišykite su cukrumi ir žaliosios citrinos žievele. Sudėkite šaltą, gabaliukais pjaustytą sviestą. Rankomis trinkite sviestą su miltais, kol neliks sviesto gabaliukų.  Į kepimo formą sudėkite ½ gautų trupinių. Ant trupinių dėkite ir paskleiskite KĖDAINIŲ KONSERVŲ vyšnių uogienę, apibarstykite šaldytomis vyšniomis ir maltu cinamonu. Krūvelėmis išdėliokite maskarponės sūrį, berkite gvazdikėlių ir viską užbarstykite likusiais trupiniais. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min., kol trupiniai apskrus.

Krabų lazdelių mišrainė

1-ai porcijai reikės:

200 g krabų lazdelių, ½ poro, 2 nedidelių pomidorų, 1 obuolio, 1 saujos virtų laukinių ryžių, 1 skardinės KĖDAINIŲ KONSERVŲ konservuotų kukurūzų, 2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“, žiupsnelio druskos, žiupsnelio juodųjų pipirų, žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių, 1 šaukšto smulkintų petražolių.

Gaminame:

Krabų lazdeles susmulkinkite. Porą supjaustykite plonais šiaudeliais, pomidorus ir obuolį – kubeliais. Dubenyje sumaišykite pjaustytas daržoves ir ryžius su KĖDAINIŲ KONSERVŲ konservuotais kukurūzais bei majonezu „Premium“. Viską pagardinkite prieskoniais ir smulkintomis petražolėmis.

Barščiai su rūkyta vištiena ir kastiniu

1-ai porcijai reikės:

1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ burokėlių sriubos, 2 stiklinių vandens, 150 g rūkytos vištienos, 2 šaukštų kastinio, keleto šakelių krapų.

Gaminame:

KĖDAINIŲ KONSERVŲ burokėlių sriubą sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite apie 5–7 min. Sriubą pilkite į lėkštę, ant viršaus dėkite plėšytą rūkytą vištieną. Uždėkite kastinio ir papuoškite šviežiais krapais.

Žuvis rūgštynių patale

1-ai porcijai reikės“

½ indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ rūgštynių sriubos, 1 stiklinės vandens,  300 g upėtakio filė,  žiupsnelio druskos, žiupsnelio juodųjų pipirų, 200 g vyšninių pomidorų, keleto šakelių baziliko.

Gaminame:

KĖDAINIŲ KONSERVŲ rūgštynių sriubą sumaišykite su vandeniu ir pilkite į kepimo formos dugną. Ant viršaus dėkite upėtakio filė ir apibarstykite druska bei pipirais. Šalia sudėliokite vyšninius pomidorus ir kepkite orkaitėje 190 °C temp. apie 15 min. Iškepusią žuvį papuoškite šviežiu baziliku.

Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais

4-ioms porcijoms reikės:

6 kietai virtų kiaušinių, 1 saujos KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotų agurkėlių, 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“, žiupsnelio druskos, žiupsnelio juodųjų pipirų, 1 šaukšto smulkintų petražolių, 1 šaukšto smulkintų krapų, 4–5 saujų mėgstamų bulvių traškučių.

Gaminame:

Virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Tarkuotus kiaušinius ir agurkėlius sumaišykite su KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezu „Premium“, druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis. Gautą užtepėlę patiekite su bulvių traškučiais.

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su Bolonijos padažu

1-ai porcijai reikės:

1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos, 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Bolognese“, 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio, keleto šakelių baziliko.

Gaminame:

Atitirpintą sluoksniuotą tešlą pakočiokite kočėlu ir ištepkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažu „Bolognese“. Viską apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir susukite į suktinuką. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min. Iškeptas bandeles papuoškite baziliko lapeliais.

Sluoksniuotas kisielius

1-ai porcijai reikės:

1 l vandens, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo blynams „Braškių“, 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo blynams „Mangų“ .

Gaminame:

Vandenyje ištirpinkite krakmolą ir užvirinkite. Vandenį su krakmolu padalinkite pusiau ir išmaišykite su KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažais blynams „Braškių“ ir „Mangų“. Į stiklines supilkite kisielius sluoksniais.

Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais

4-ioms porcijoms reikės:

1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ pikantiškos lašišos užtepėlės sumuštiniams, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų smulkintų lazdynų riešutų, ½ agurko, 200 g marinuotos keptos paprikos, keleto riekelių prancūziško batono, 1 saujos mėgstamų alyvuogių, 1 saujos mėgstamų krekerių, 60 g duonos lazdelių „Grissini“.

Gaminame:

KĖDAINIŲ KONSERVŲ pikantišką lašišos užtepėlę sumuštiniams pagardinkite alyvuogių aliejumi ir smulkintais riešutais. Agurką supjaustykite šiaudeliais, paprikas – stambiais gabaliukais. Prancūzišką batoną apskrudinkite sausoje keptuvėje po 1 min. iš abiejų pusių. Į lėkštes sudėliokite pjaustytas daržoves, alyvuoges, krekerius ir duonos lazdeles bei skrudintą prancūzišką batoną. Patiekite su lašišos užtepėle.

Silkė su baklažanais

1-ai porcijai reikės:

200 g silkės filė, 2 svogūnų, 1 baklažano, 1 šaukšto aliejaus (kepimui), 1 šaukšto žuvies padažo, 1 šaukšto ryžių acto, 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Teriyaki“, 1 šaukšto smulkintų petražolių, 1 šaukšto sezamų sėklų, 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų.

Gaminame:

Silkę supjaustykite griežinėliais, svogūnus – plonais griežinėliais, baklažanus – šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite smulkintas daržoves (apie 2 min.). Supilkite žuvies padažą, ryžių actą ir KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažą „Teriyaki“. Gerai išmaišykite ir įmaišykite smulkintas petražoles. Atvėsinkite. Į lėkštę dėkite pjaustytą silkę, ant viršaus – patroškintų daržovių. Apibarstykite sezamų sėklomis ir papuoškite svogūnų laiškais.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video