LAISVALAIKIS

Visos kategorijos

Skani kava namuose – misija įmanoma!

rinkosaikste.lt - 08:26 Lapkričio 27d. 2018

Kavą galime pavadinti viena dažniausių subūrimo bendrauti priemonių. Kvietimas „išgeriam kavos“ reiškia kur kas daugiau. Šiame straipsnyje kavos namų „Kavamanija” barista Justina LIUTKUTĖ papasakos, kaip teisingai ir kokybiškai išvirti kavą tradiciniu plikymo būdu, kad Jūsų svečias dėl jos grįžtų mielam pokalbiui dar ne kartą.

Kavos namų „Kavamanija“ barista Justina Liutkutė.Pasak Justės, pirmiausia, nepasiduokite instinktui rinktis bet kokią kavą, siūlomą prekybos centrų lentynose. Kartais daugelio pamėgta malta kava yra visiškai netinkama plikymui, o skirta virti tik kavos aparatu.

Svarbu žinoti, kad malta kava turėtų būti rupaus arba vidutinio rupumo. Dažniausiai kavos gamintojai ant kavos pakuotės pažymi simboliu arba užrašu, kuriam kavos gaminimo būdui ji paruošta, pavyzdžiui, malta kava, paruošta užplikyti karštu vandeniu, pažymima užrašu „In Cup“. Pasirinkus maltą kavą, skirtą ją virti kavos aparatu, galime tikėtis labai kartaus, kavos degėsius primenantį kavos gėrimą.

Antra, vanduo taip pat yra labai svarbus elementas, norint pasigaminti skanią ir kvapnią kavą, todėl barista rekomenduoja naudoti tik minkštą ir švarų vandenį.

„Iš karto neužpilkite ant sumaltos kavos verdančio vandens, nes ji tiesiog sudegs ir praras visas savo gerąsias savybes. Užviręs vanduo turėtų bent minutę pastovėti ir tik tuomet juo užpilkite maltą kavą. Karšto vandens temperatūra turėtų siekti 94-95 laipsnius“, – pasakoja Justina.

„Kiek tau dėti kavos?” – dažnas klausimas. 100 ml puodeliui rekomenduojame 6-7 g maltos kavos, arba tai yra vienas kupinas arbatinis šaukštelis. Taigi standartiniam kavos puodeliui reikėtų dviejų arbatinių šaukštelių kavos.

Kokie dar kavos ruošimo elementai yra svarbūs? „Kavamanijos“ barista Justina akcentuoja kavos rūšies pasirinkimą.

„Kvapniausią ir skaniausią kavą išvirsite tik iš vidutiniškai paskrudintų ir šviežių kavos pupelių. Renkantis svarbu pažiūrėti, ar yra skrudinimo data, tai padės įvertinti kavos šviežumą. Jeigu rašoma tik galiojimo pabaigos data, pirkėjui nepasakoma esminė informacija. Ji gali būti paskrundinta prieš metus ar netgi daugiau. Nepamirškite pažvelgti į pakuotę ir joje nurodytas kavos pupelių geografines nuorodas. Jos padės išsirinkti norimą poskonį.”

Turite daugiau klausimų kaip teisingai virti kavą namuose? Kavos namai „Kavamanija“ jau daugiau nei du metus savo svečiams verda tik šviežiai skrudintą kavą, todėl apie visas subtilybes kviečia diskuoti gyvai.

0 Skaityti komentarus / komentuoti

Komentuoti

Naujienų portalo www.rinkosaikste.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau rodo komentaro autoriaus IP adresą ir pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus redakcija.ra@gmail.com. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Skelbdami savo nuomonę, jūs sutinkate su taisyklėmis.
Griežtai draudžiama www.rinkosaikste.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti www.rinkosaikste.lt kaip šaltinį.
Taip pat skaitykite

SKELBIMAI

touched by digitouch!