Seime atidaryta fotografijų paroda „Paberžės giedantys daiktai“ (FOTOGALERIJA)

 Seime atidaryta fotografijų paroda „Paberžės giedantys daiktai“ (FOTOGALERIJA)

Praėjusią savaitę Seimo antrųjų rūmų parodų galerijoje atidaryta Vitalijos Morkūnienės fotografijų paroda „Paberžės giedantys daiktai“, skirta Tėvo Stanislovo 100-osioms gimimo metinėms. Parodą atvėrė ją inicijavęs ir globojantis Seimo narys Darius Kaminskas.

„Iškiliai mūsų krašto asmenybei Tėvui Stanislovui praėjusią savaitę, rugsėjo 29 d., būtų sukakę 100 metų, tad norėdami dar kartą paminėti ir pagerbti šio nuostabaus dvasininko atminimą surengėme jam skirtą fotografijų parodą. Šios parodos autorė su Tėveliu daug bendravusi, taip pat knygų apie jį autorė žurnalistė ir rašytoja Vitalija Morkūnienė iki šiol jautriai jaučia Tėvo Stanislovo dvasią, tad paroda yra itin šilta ir suteikianti dvasinio peno“, – pastebi Seimo narys D. Kaminskas.

Parodos atidarymą lydėjo Tėvo Stanislovo numylėtos Peberžės festivalio vieno iš organizatorių operos solisto Liudo Mikalausko koncertinė programa, kuri taip pat buvo skirtą brangiam Tėvui Stanislovui.

[#gallery=1570#] 

Iš Kėdainių krašto kilusi žurnalistė ir rašytoja V. Morkūnienė su Tėvu Stanislovu bendravo paskutinius keliolika jo gyvenimo metų Dotnuvoje ir Paberžėje. Bendravimo Dotnuvoje laikas sustabdytas jos knygoje „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“. O ši paroda atspindi jos ryšio su  šiuo dvasininku Paberžėje momentus

V. Morkūnienė yra įvairių žurnalistinių kūrybos konkursų laureatė. Antano Macijausko premijos, skiriamos už tautinės savimonės, valstybinės kalbos ir nacionalinės kultūros puoselėjimą, laureatė. Kelių publicistikos ir eseistikos knygų autorė.

„Tėvo Stanislovo gyvenime ir aplinkoje daiktai buvo ypatinga sfera. Daiktai gyveno šalia jo, su juo, buvo jo ištikimiausi bičiuliai ir palydovai. Žmogaus balso jie neturi, bet turi kitokią galią – pristabdyti laiko tėkmę, praverti istorijos gelmes, gaivinti ir maitinti atmintį“, – sako parodos autorė V. Morkūnienė.

Iškilaus dvasininko 100-mečiui skirtos parodos atidaryme dalyvavo daugybė Seimo narių, garsūs šalies diplomatai. Taip pat parodos atidaryme apsilankė ir visuomeninio judėjimo „Mūsų krašto sėkmei“ suorganizuotos ekskursijos po Seimą dalyviai – Kėdainių neįgaliųjų draugijos nariai.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video