Prisiminė Tėvą Stanislovą

 Prisiminė Tėvą Stanislovą

Žurnalistė ir rašytoja Vita Morkūnienė-Vasiliauskaitė kraštiečius kvietė į Daugiakultūriame centre organizuotą kūrybos vakarą, skirtą Tėvo Stanislovo 100-osioms gimimo metinėms.

„Šiandieninis susitikimas su kėdainiečiais – savotiškas mano debiutas, kurio metu pirmą kartą žiūrovams rodau tokią didelę fotografijų parodą“, – sakė žurnalistė ir rašytoja Vita Morkūnienė-VasiliauskaitėSusitikimas – savotiškas debiutas

Jo metu, skambant Rainerio Marijos Rilkės poezijai, atidaryta autorės fotografijų paroda „Paberžės giedantys daiktai“, kuri, pasak V. Morkūnienės-Vasiliauskaitės, nors ir yra skirta Tėvo Stanislovo 100-osioms gimimo metinėms, tačiau tikrai nėra staigus proginis sumanymas.

„Atmintis savaime gyva nebūna, ją, kaip ir ugnį, reikia nuolat puoselėti, kurstyti. O tą padaryti galime mes, kurie buvome ir kurie vis dar esame arčiau Tėvelio Stanislovo, kurie jį pažinojome ir kuriems jis buvo reikalingas.

Šiandieninis susitikimas su kėdainiečiais – savotiškas mano debiutas, kurio metu pirmą kartą žiūrovams rodau tokią didelę fotografijų parodą. Kadangi su Tėveliu Stanislovu bendravau keliolika metų, todėl nuotraukų ir kitokios medžiagos susikaupė labai daug. Atrinkti vaizdus šiai parodai ir nuspręsti, kokį fotopasakojimą pateikti, tikrai nebuvo lengva.

Šį kartą norėjau parodyti truputėlį bendros Tėvelio Stanislovo aplinkos, pabandyti atskleisti bažnyčios bei kapinaičių atmosferą ir, aišku, perteikti tą daiktiškąją Tėvelio Stanislovo palikimo dalį, kuri neabejotinai susijusi su Rainerio Marijos Rilkės poezija bei filosofija“, – mintimis apie kūrybos vakarą, apie jo esmę dalijasi V. Morkūnienė-Vasiliauskaitė.

Pakeliui į gyvenimą – nauja knyga

Vakaro metu taip pat buvo dalijamasi prisiminimais apie šviesaus atminimo Tėvą Stanislovą bei mintimis apie knygą „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“, kuri šių metų pavasarį buvo perleista net trečią kartą.

V. Morkūnienė-Vasiliauskaitė patikino, jog pakeliui į gyvenimą ateina ir kita nauja knyga, kuri, be jokios abejonės, vėlgi bus skirta Tėveliui Stanislovui bei Paberžei.

Naująją knygą autorė įvardija kaip tarpinį sustojimą tarp to, kas jau padaryta, ir to, ką autorė dar gali nuveikti Tėvelio Stanislovo labui, jo atminimui.

Kėdainiuose gimusi ir besimokius V. Morkūnienė-Vasiliauskaitė – Lietuvos nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė, įvairių žurnalistinių kūrybos konkursų laureatė, Lietuvos žurnalistų sąjungos, skiriamos Antano Macijausko premijos už tautinės savimonės, valstybinės kalbos ir nacionalinės kultūros puoselėjimą, laureatė, kelių publicistikos ir eseistikos knygų autorė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video