Nori lietuviškai ir originaliai pavadinti savo įmonę ar produktą? Seminaras tau!

 Nori lietuviškai ir originaliai pavadinti savo įmonę ar produktą? Seminaras tau!

Seminare, taikant kalbos kūrybiškumo metodą, kuriamos išskirtinės komunikacijos, rinkodaros, reklamos strategijos. Dalyvauti jame kviečiami vadovai, komandų lyderiai, rinkodaros, viešųjų ryšių, personalo, įvaizdžio kūrimo, strateginio planavimo specialistai, visi kūrybiški darbuotojai.

7 akademinių valandų mokymai. Kiekviena grupė sukuria rezultatą. Tai dviejų dalių – idėja, turinys – projektas pagal iš kalbos „ištrauktą“ idėją.

14 akademinių valandų mokymai. Kiekviena grupė sukuria rezultatą. Tai keturių dalių – idėja, turinys, logistika, komunikacija – projektas pagal iš kalbos „ištrauktą“ idėją.

Mokymai labai tiktų tiems, kas kuria savo įmonės logotipą, naujus produktus, kam reikia sugalvoti kavinės ar, sakykim,  grožio salono ar naujos produktų linijos pavadinimą. Ir norisi, kad tas pavadinimas būtų ir susijęs su vieta, ir lietuviškas, ir prasmingas, ir gražus. Tai  seminaras apie tai, kaip galima žaisti žodžiais, jų prasmėmis, tarsi „ištraukti“ iš žodžio tai, ko tau labiausiai reikia.

Seminare dirbama grupėmis. Kiekvienas dalyvis rašo tekstus, juos skaito, išrenka netikėtus žodžius, juos pagal lektorės metodiką analizuoja ir taip gimsta kolektyvinė grupės idėja, kurią kiekviena grupė pristato viena kitai ir diskutuoja. Vėliau tikrinamas idėjos originalumas, ją įvertinant įvairiuose kontekstuose. Idėja paverčiama projektu, pagal lektorės metodiką per menines asociacijas sukuriamas projekto logotipas ir šūkis. Visi etapai išdiskutuojami.

Jei mokymai 2 dienų, kuriamas projekto įgyvendinimo kognityvinis scenarijus ir komunikacinė strategija. Dalyviai gauna naują kalbos suvokimą, išmoksta naudotis kalbos ištekliais, savarankiškai rasti netikėtus sprendimus, išvengti mąstymo stereotipų, surasti efektyvių kalbinių komunikacijos priemonių. Mokymų metu vyksta ir smagios kalbinės provokacijos, pvz.:  „Pakišk draugui keulę“ arba „Pilypas iš kanapių“ ir pan.

Mokymus veda prof. dr. Elena Jolanta Zabarskaitė. Ji daug metų tiria leksikologijos, semantikos, kalbos išteklių, kalbos kūrybiškumo problemas. Kartu su bendraautoriais yra parengusi monografijas „Kūrybiškumo slinktys ir lūžiai. Kalbinė kurti analizė“, „Naujos regionų tapatybės konstravimas. Integralumas, sumanumas, konkurencingumas“ ir kt. Kalbos kūrybiškumo metodą dėsto kūrybinių ir kultūrinių industrijų studentams.

Susidomėjusiųjų prašome skambinti  R. Švedienei , tel. 8 683 58525 arba rašyti rutasvd@gmail.com

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video