Muziejuje veikia trys personalinės parodos

 Muziejuje veikia trys personalinės parodos

Janinos Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje pristatomi žinomų Kėdainių kašto menininkų kūriniai. Nuo balandžio 27 dienos čia eksponuojama Juliaus Urbanavičiaus tapybos ir medžio skulptūrų darbų paroda „Iliustracijos…“, Leokadijos Norbutienės-Mockienės kūrybos paroda „Mistika“, Vytauto Kaupio grafikos paroda „Kėdainiai anais laikais“.

„Vytautas Kaupys pristato grafikos darbus – Kėdainių miesto vaizdų ciklą autorius kuria pasitelkdamas į pagalbą miesto senąsias fotografijas iš Kėdainių krašto muziejaus fondų. Didelio kruopštumo reikalaujantys darbai atlikti plunksna ir tušu. Iš 20-ies kūrinių 18 eksponuojami pirmąjį kartą.

Julius Urbonavičius žiūrovus supažindina su naujausiais tapybos ir medžio skulptūrų darbais. Ekspozicija – itin spalvinga, pasižymi plačia temų įvairove. Kėdainių krašto kultūros premijos laureatas savo kūrybą kraštiečiams pristato kas penkeri metai. Nesuklysime pasakę, jog ši paroda – jubiliejinė, juo labiau kad autorius šiais metais paminėjo savo 70-metį. Žvelgiant į ekspoziciją, galima pamanyti, jog tai – ne vieno žmogaus kūryba: per penkerius metus keičiasi ir stilius, ir temos, ir pats menininko požiūris. Parodoje pristatoma apie 80 J. Urbonavičiaus kūrinių.

[#gallery=1385#]

Nors Leokadija Norbutienė-Mockienė daugiau žinoma kaip tapytoja, parodoje „Mistika“ galima pamatyti jos karpinius, miniatiūras, grafikos antspaudus ant rankų darbo popieriaus, taip pat ir tapybą.

L. Norbutienės-Mockienės kūryboje labai svarbus atsitiktinumo momentas. Ji yra sakiusi, kad antro tokio paties darbo pakartoti neįmanoma. Atsitiktinumo momentas žavi savo originalumu, spontaniškumu. Pasitelkusi liejimus, autorė ieško atsitiktinumo prasmės. Į kūrybą L. Norbutienė-Mockienė žvelgia ir kaip į meno terapiją. Jos darbai anaiptol neatrodo kasdieniški, juose gausu mistikos motyvų. Kūriniai suskirstyti į žiemos, pavasario, fantastikos, mistikos, Kėdainių miesto ir karpinių ciklus. Galerijoje eksponuojama arti šimto kūrėjos darbų.

Visos trys parodos yra gana skirtingos, ir kiekvienas žiūrovas gali atrasti kažką artimo sau“, – pasakojo parodų kuratorė Asta Fedaravičiūtė-Jasiūnė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video