Meno kolektyvams – ministerijos rekomendacijos, kaip saugiai repetuoti karantino metu

 Meno kolektyvams – ministerijos rekomendacijos, kaip saugiai repetuoti karantino metu

Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė rekomendacijas meno kolektyvams – teatrų trupėms, chorams, orkestrams, kaip saugiai repetuoti karantino metu.

„Pagrindiniai reikalavimai – išlaikyti saugų atstumą, laikytis higienos, o rizikos grupės asmenims nedirbti darbo vietoje arba riboti jų dalyvavimo repeticijose laiką“, – rašoma pranešime.

Ministerija rekomenduoja meno kolektyvams darbą organizuoti nuotoliniu būdu arba mažomis grupėmis – iki 10 asmenų, o jeigu tai neįmanoma, repeticijas organizuoti pamainomis ir užtikrinti ne mažesnį nei 10 kvadratinių kvadratinių metrų plotą, tenkantį vienam atlikėjui, taip pat išlaikyti ne mažesnį nei dviejų metrų atstumą tarp jų.

Jeigu repeticijų metu yra būtinas tiesioginis kontaktas ar mažesnis nei dviejų metrų atstumas, rekomenduojama trumpinti repeticijų laiką, taip pat rekomenduojama mažinti aptarnaujančio personalo skaičių.

Vyresniems nei 60 metų žmonėms arba sergantiems lėtinėmis ligomis rekomenduojama nedirbti darbo vietoje arba kolektyvams riboti jų dalyvavimo repeticijose laiką.

Ministerija taip pat rekomenduoja užtikrinti, kad darbo vietose dirbtų ir repeticijose dalyvautų asmenys, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių – karščiavimo, slogos, kosulio, pasunkėjusio kvėpavimo, viduriavimo, vėmimo.

[quote author=“Aut. past.“]Vyresniems nei 60 metų žmonėms arba sergantiems lėtinėmis ligomis rekomenduojama nedirbti darbo vietoje arba kolektyvams riboti jų dalyvavimo repeticijose laiką.[/quote]

Be kita ko, rekomenduojama užtikrinti, kad nedirbtų ir repeticijose nedalyvautų asmenys, kuriems privaloma izoliacija izoliavimo laikotarpiu, išskyrus dirbančius nuotoliniu būdu.

Meno kolektyvams organizuojant repeticijas pamainomis rekomenduojama vėdinti ir valyti patalpas, esant galimybei, ne rečiau kaip kartą per valandą, taip pat sudaryti sąlygas, kad skirtingų pamainų atlikėjai nekontaktuotų tarpusavyje.

Pagal galimybes rekomenduojama mažinti repeticijų metu naudojamų rekvizitų skaičių, šalia įėjimų į įstaigą ir įstaigos patalpose turi būti sudaryta galimybė rankų dezinfekcijai, darbuotojai ir atlikėjai turi laikytis asmens higienos – vengti rankomis liesti veidą, burną, akis, plauti rankas, kosėti ir čiaudėti tinkamai prisidengus burną.

Ministerija taip pat primena, kad dažnai liečiami paviršiai – durų rankenos, laiptinės turėklai, elektros jungikliai, kėdžių atramos – valomi paviršiams valyti skirtu valikliu ne rečiau kaip du kartus per dieną.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video