Labūnavoje – kitokia paroda

 Labūnavoje – kitokia paroda

Labūnaviškiai puoselėja gražią tradiciją kasmet surengti kiek neįprastą parodą. Jos centre atsiduria ne savų ar kviestinių menininkų darbai, o patys labūnaviškiai ir per metus nuotraukose įamžintos įspūdingiausios jų kultūrinio gyvenimo akimirkos. Ryškiausi 2018-ųjų kadrai Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus parodų erdvę jau puošia!

Populiariosios kapelų varžytuvės

„Pasibaigia metai ir mes tradiciškai rengiame savo kultūrinio gyvenimo akimirkų parodą, kurioje – kadrai iš įvykusių renginių, veiklų bei kelionių, – pasakoja Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus vadovė Rita Kučiauskienė. – Svarbiausi labūnaviškių kultūrinio gyvenimo akcentai neapsieina be kapelų suvažiavimo. Tai rimtas renginys, kurį pelnytai būtų galima pavadinti bene regioniniu, nes atvyksta kapelų ir iš kitų miestų.

Nuotaikingo renginio metu vyksta draugiškos penkių–šešių kapelų varžytuvės, sutraukiančios daug žiūrovų. Tai išties populiarus renginys.“

Labūnaviškiai kapelų varžytuves sumaniai organizuoja artėjant šv. Velykoms ir sykiu organizuoja šventinę mugę, kurioje savo kūrybos darbus pristato Vilainių auksarankės.

Švenčių karalienė – Šv. Ona

Labūnava ne Labūnava, jei vasarą čia neaidi Oninės. Visas Kėdainių kraštas žino, kad ši šventė Labūnavoje tikra karalienė, sutraukianti žiūrovų net ir iš aplinkinių gyvenviečių.

„Oninės – didžiausia vasaros šventė Labūnavoje, tad parodoje akimirkų iš šios šventės netrūksta, – pasakoja R. Kučiauskienė. – Taip pat parodoje eksponuojamos nuotraukos iš edukacinių, advento renginių ir bendruomenės kelionių: šiemet plaukėme baidarėmis, aplankėme Birštoną, o rudenį – ir Palangą.“

Muzikalūs ir dainingi

Labūnavos kraštas – dainingas bei muzikalus. Čia ne tik mielai atvyksta koncertuojančių svečių, bet ir patys labūnaviškiai keliauja į kitus Lietuvos kraštus dovanoti savo melodingų pasirodymų. Tad parodoje daugiausia nuotraukų iš įvairių koncertų. R. Kučiauskienė pasidžiaugia, jog šiemet Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus kapela ant scenos lipo ir Dainų šventėje Vilniuje.

Dešimtys nuotraukų

Kad labūnaviškiai gyvena veikliai ir linksmai, iškalbingai byloja parodoje eksponuojamų nuotraukų gausa – iš viso beveik 80 kadrų.

„Kai žmonės ateina į renginius, būtinai apžiūri šią parodą. Labai smagu nuotraukose pamatyti pažįstamus veidus ir prisiminti, kas gera įvyko praėjusiais metais“, – apibendrina R. Kučiauskienė.

Paroda smalsuolių akių lauks nei ilgai, nei trumpai… visus metus – kol 2018-ųjų nuotraukas pakeis 2019-ųjų labūnaviškių kultūrinio gyvenimo akimirkos.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video