Kultūros platforma atvyksta į Vidurio Lietuvą: kvies pažinti ir kurti

 Kultūros platforma atvyksta į Vidurio Lietuvą: kvies pažinti ir kurti

Kultūros ministerijos inicijuotas renginių ciklas „Aktuali kultūra“ jau įvyko beveik pusšimtyje Lietuvos miestų. Nuo spalio 7 dienos projekto organizatoriai lankytojų lauks Kėdainių, Kaišiadorių, Jonavos, Kauno miesto ir rajono savivaldybėse.

Puikiai pažįstamų ir dar tik kūrybinį kelią pradedančių menininkų darbai, jų kūrybos priemonės, virtualios kelionės po atnaujintus Lietuvos muziejus ir dvarus, kultūros įstaigų prisistatymai, gyvai vykstančios viktorinos, galimybė renginio metu pasimokyti meninės fotografijos subtilybių – kiekvienas atras sau tinkamiausią būdą artimiau pažinti fotografijos meną ir pasisemti kūrybinio įkvėpimo.

Didelis dėmesys viso turo metu skiriamas ne tik nacionaliniu mastu pripažintiems menininkams ar iniciatyvoms, bet ir vietos kultūrinei bendruomenei: regionus reprezentuojančios įstaigos noriai dalyvauja „Aktualios kultūros“ renginiuose, o interaktyviame žemėlapyje kiekvienas gali rasti arčiausiai namų įsikūrusius mėgėjų meno kolektyvus, būrelius, teatro studijas.

Palyginti su Vakarų Europos gyventojais ir net kaimynais latviais ir estais, lietuviai gerokai pasyviau laisvalaikiu užsiima meninėmis veiklomis, todėl vienas iš pagrindinių projekto tikslų – paskatinti žmones atrasti kultūros ir meno teikiamą džiaugsmą. Juk net ir mažesniuose miestuose šiandien netrūksta galimybių – kultūros objektai traukia ne tik atnaujinta infrastruktūra, ekspozicijomis, bet ir meninių veiklų gausa.

Iš viso iki spalio vidurio suplanuoti 55 „Aktualios kultūros“ renginiai.

Projekto organizatoriai griežtai laikosi visų reikalavimų, susijusių su koronaviruso infekcijos prevencija: reguliariai dezinfekuoja paviršius, matuoja lankytojų kūno temperatūrą, riboja dalyvių srautus, neturinčius aprūpina apsauginėmis veido kaukėmis.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video