Kėdainių kultūros centre – poezijos knygos pristatymas

 Kėdainių kultūros centre – poezijos knygos pristatymas

Kėdainių kultūros centre buvo pristatyta Kėdainių literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ poezijos knyga „Reikia būti žydinčiu medžiu“. Tai – rajono savivaldybės remiamo projekto „Mus vienija žodis ir muzika“ baigiamoji dalis.

Knygos pristatymo metu kraštiečiai klausėsi rajono literatų ir poetų skaitomų eilių bei autorinės muzikos grupės „Vaivorykštė“ atliekamų dainų. Skambias melodijas dovanojo Kėdainių rajono pagyvenusių žmonių asociacijos vokalinis ansamblis „Giedra“, vadovaujamas Aldonos Sasnauskienės.

„Prieš trejus metus susibūrę į asociaciją pajutome laisvos kūrybinės minties skrydį, kuriuo pasidalinome su bendraminčiais. Supratome svarbią poetinės patirties sklaidos, kurios šviesoje autorinė kūryba bręsta, auga, stiprėja, skleidžiasi prasmingo žodžio pumpurais, sužydi pavasarinio sodo žiedais, kol virsta minties jūra – gilia, aistringa, mylima. Įvertinome galimybę atsiremti į sambūrio bičiulio petį ir suprasti – žodžiui reikia skambėti. Jam neužtenka žemės erdvės, jis turi kilti paukščiu iki dvasios žvaigždžių…“ – teigė Kėdainių literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ pirmininkė, autorinės muzikos grupės „Vaivorykštė“ vadovė Alma Jociuvienė.

Pirmojoje sambūrio narių poezijos rinktinėje publikuojami 18 poetų eilėraščiai ir projekto partnerio  Kėdainių fotografų draugijos 3 fotomenininkų darbai. Kūrybos centre – jautraus žmogaus vidinio pasaulio išraiška.

„Poetiniu žodžiu prabilę kūrėjai kalba apie tai, kas žmogui yra svarbu, jautru, kas yra šalia mūsų, apie tai, kas sujaudino ir neramina Lietuvoj… Džiugu, kad visi knygoje esantys reiškiniai yra pozityvūs, tai yra pagimdyti žmogaus jausmo, kurį mes vadiname meile. Todėl ir knygą pavadinome „Reikia būti žydinčiu medžiu“. O tas žydėjimas, ypatingai moterims poetėms, yra labai aktualus, todėl, kad reikia visą gyvenimą žydėti, šypsotis, visame kame sugebėti įžvelgti teigiamą pusę, o problemų, kurios nėra esminės, neviešinti“, – kalbėjo A. Jociuvienė.

Renginyje dalyvavusi Kėdainių labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ direktorė Irena Staliorienė dėkojo visiems sambūrio nariams už gražią ir prasmingą veiklą, už meilę žmogui, gyvenimui, pavasariui: „Tai, ką jūs jaučiate širdimi, ką matote akimis, jūs viską įpinate į savo eiles. Ačiū jums.“

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video