Fotografų terapija – gatvėje

 Fotografų terapija – gatvėje

Kėdainių fotografų draugija Daugiakultūriame centre pristatė 15-tą parodą. Šį kartą menininkai atidavė duoklę gatvės gyvenimui ir parodą pavadino „Gatvės fototerapija“.

Jungia tris žanrus

Draugijos pirmininkė Aistė Kanapeckaitė-Čerenkovienė pasakoja, kad šiemet draugija pratęsė teminės parodos tradiciją.

„Pernai pradėjome rengti bendras temines parodas ir ėmėme atspindžius. Kiekvienas šią temą interpretavo savaip. Šiemet pasirinkome gatvės fotografijos žanrą. Jis apima viską, kas vyksta gatvėje, ir jungia tris žanrus – portretą, reportažą bei urbanistinį peizažą“, – paaiškina pašnekovė.

Tik stebi

Fotografai fiksavo ne tik mūsų miesto gatvių gyvenimą. Pasak A. Kanapeckaitės-Čerenkovienės, visi darbai saviti ir įdomūs.

„Vieni darbai spalvoti, kiti – ne. Vieni – minimalistiniai, kiti – daugiaplaniai, margi. Temos labai įvairios: nuo bažnytinių apeigų, sporto varžybų iki visiškai neįpareigojančio veiksmo gatvėje.

Gatvės fotografija – nesunkus žanras, kadangi fotografas yra tik stebėtojas iš šalies. Jis vaikšto, fiksuoja ar laukia kadro, bet nesikiša į procesą.

Bendra parodos kokybė, mano akimis, ir kiek girdėjau atsiliepimų, yra labai nebloga, o pati paroda – aukšto lygio“, – sakė fotografų draugijos pirmininkė.

10 menininkų parodoje iš viso pristatė 42 darbus. Draugijos veikloje dalyvauja 14 fotografų.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video