Asta Ivaškevičiūtė Kėdainiuose pristatė savo knygą

 Asta Ivaškevičiūtė Kėdainiuose pristatė savo knygą

M. Daukšos viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su knygos „Laisvė būti savimi“ autore Asta Ivaškevičiūte.

Tarp skirtingų lūkesčių

Šiandienos dinamiškame pasaulyje, kuris kupinas naujos, nuolat kintančios, dažnai prieštaringos informacijos, moterys tiesiog atakuojamos geresnio gyvenimo, „tikrosios laimės“ receptais, A. Ivaškevičiūtė siūlo stabtelėti ir atsigręžti į save.

„Nebeieškokime atsakymų kituose, nes jie – kiekvienoje iš mūsų. Leiskime sau būti savimi. To pakanka“, – teigia ji.

„Nuolatos stengėmės visiems patikti, nuspėti kitų lūkesčius, ir tam išeikvojame begalę energijos. Todėl neretai dirbame darbus, kurie neteikia džiaugsmo, kuriame santykius, kurie netenkina mūsų vidinių širdies poreikių, – susitikime su skaitytojais daugeliui pažįstamais patyrimais dalijosi A. Ivaškevičiūtė. – Nors ir stengiamės visiems įtikti, kažkodėl neįtinkame, tik auga nusivylimas ir kaupiasi nuoskaudos. Iššvaistome savo gyvenimą, ir kam nuo to geriau?“

Išsilaisvinimo keliu

Žengiant pirmuosius žingsnius vidinės laisvės keliu, autorės teigimu, labai svarbu yra noras ir motyvacija mokytis. Jeigu pokyčių iš tiesų nenorime, randame šimtus pasiteisinimų, kodėl turėtumėme išlikti situacijoje, kuri iš tiesų mūsų netenkina, ir bendraminčių, kurie mus palaikys.

Knyga paremta emocijų paleidimo technika. Susitikimo dalyviai patys išbandė autorės naudojamus metodus.

„Mokau ne tiek pačios technikos: Lietuvoje daug puikių lektorių. Noriu padėti išmokti žmonėms su savimi dirbti savarankiškai: kad jie išmoktų pamatyti, ką jie „spaudžia“, kokius įsitikinimus, ką sau yra uždraudę, ko neleidžia sau.

Didžiausias įvertinimas, kai tuo, ką darau, patiki draugai ir, pamatę mano pokyčius, ateina pas mane mokytis. Mokau to, kas padeda ir pasiteisina man pačiai“, – sakė ji.

Ir, nors sakoma, kad savame krašte pranašu nebūsi, panašu, kad lektorei, vienai iš Vilniuje veikiančios Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos įkūrėjų A. Ivaškevičiūtei šią taisyklę pavyko sulaužyti. Jos mokymai ir knyga sulaukia didelio pasisekimo ir susidomėjimo.

„Mano mama kilusi iš Kėdainių, čia gyvena mano giminės; jaučiuosi lyg sugrįždama į namus“, – gausiai į knygos pristatymą susirinkusiems kėdainiečiams už dėmesį dėkojo ji.

[#gallery=1731#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video