Akademijoje – renginys Tėvui Stanislovui atminti (FOTOGALERIJA)

 Akademijoje – renginys Tėvui Stanislovui atminti (FOTOGALERIJA)

Šiemet vienuoliui kapucinui, kunigui, misionieriui, pamokslininkui, iškiliai Kėdainių krašto asmenybei Tėvui Stanislovui būtų sukakę 100 metų.

Lietuvos Seimas, įvertindamas Tėvo Stanislovo indėlį į Lietuvos žmonių dvasinių vertybių puoselėjimą ir tautinės savimonės žadinimą, jo pastangas gelbstint žydus Antrojo pasaulinio karo metais bei ilgametę pagalbą socialiniame užribyje esantiems žmonėms, paskelbė 2018-uosius Tėvo Stanislovo metais. Tad šiemet visoje Lietuvoje bus gausu renginių, skirtų šiai sukakčiai – dailės parodos, muzikos ir poezijos vakarai, rengiamos pažintinės ekskursijos į Paberžę, rengiamos stovyklos, edukacinės programos.

Vienas tokių renginių, skirtų paminėti Tėvo Stanislovo 100-osioms gimimo metinėms paminėti, balandžio 26 dieną įvyko Akademijos kultūros centre.

Vakare-susitikime „Meilė niekada nesibaigia“ dalyvavo kraštietė žurnalistė, rašytoja, knygos „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“ autorė Vitalija Morkūnienė. Šiaulietė žurnalistė, su iškiliu dvasininku bendravo keliolika paskutinių jo gyvenimo metų, parašė ir paskelbė daug straipsnių apie Tėvą Stanislovą ir interviu su juo. Vakaro metu viešnia su gausia ir dėmesinga Akademijos auditorija dalijosi prisiminimais, bendravimo su mūsų krašto šviesuoliu patirtimi, įžvalgomis apie Tėvo Stanislovo gyvenimą ir tarnystę.

[quote author=“V. Morkūnienė“]Net ir praėjus keliolikai metų po Tėvelio Stanislovo mirties, jo mintys, pamokymai, įžvalgos tebėra svarbūs ir nepasenę. Knygoje sudėti pokalbiai apie tai, kas rūpi kiekvienam žmogui, nepaisant jo socialinės padėties, visuomeninio statuso, pasiektų gyvenimo viršukalnių ar nuopolių. Šie dalykai metams bėgant nesikeičia, kaip nesikeičia amžinieji klausimai ir vertybės, jaudinančios žmones.[/quote]

Šiemet leidykla „Baltos lankos“ išleido jau trečiąjį knygos „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“ leidimą. Pirmasis knygos leidimas pasirodė 2006-aisiais, praėjus metams po Tėvo Stanislovo mirties, po metų buvo pakartotas, tačiau ir šio leidimo knygos netruko išsivaikščioti po žmones. Na, o šiemet, minint 100- ąsias dvasininko gimimo metines, knyga išleista dar kartą.

Knygos autorės pasiteiravome, kokia šios knygos sėkmė ir populiarumo priežastis.

„Priežastis paprasta – Tėvo Stanislovo asmenybės mastas ir šviesa. Žmonių meilė jam ir Jo meilė žmonėms. Net ir praėjus keliolikai metų po Tėvelio mirties, jo mintys, pamokymai, įžvalgos tebėra svarbūs ir nepasenę. Knygoje sudėti pokalbiai apie tai, kas rūpi kiekvienam žmogui, nepaisant jo socialinės padėties, visuomeninio statuso, pasiektų gyvenimo viršukalnių ar nuopolių. Šie dalykai metams bėgant nesikeičia, kaip nesikeičia amžinieji klausimai ir vertybės, jaudinančios žmones. Ir šiandienos, ir ateities žmonėms jie išliks tokie pat rūpimi ir aktualūs. Kai kas šioje knygoje galbūt atras atsakymus į savo gyvenimo klausimus, kai kam vartant knygos puslapius, atgis jų asmeniniai prisiminimai, gims naujų minčių, kai ką galbūt paskatins iš naujo peržvelgti savo gyvenimą ir pakelti akis aukštyn, ieškant šviesos ir idealų, stiptrinant meilę, tikėjimą ir viltį“, – mintimis dalijosi Vitalija Morkūnienė.

[#gallery=1376#]

Renginio svečias Šiaulių valstybinio dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas susikaupusiai publikai skaitė Tėvo Stanislovo išverstas R. M. Rilkės eiles, šviesaus atminimo kunigo pamokslų ir knygos „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“ ištraukas. 

Renginį gražiai papildė Kėdainių Šviesiosios gimnazijos instrumentinis ansamblis ir solistai – Matas Bodendorfas ir Ignas Misevičius. Jaukią ir dvasingą atmosferą kūrė iš įrašų skambėjęs Tėvo Stanislovo balsas.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video